Sült paprikás sertéstarja kukoricasalsával
Összetevők
A sült paprikához
- 3 db kaliforniai paprika
- 50 ml olívaolaj extra szűz
- só, bors
- 1 csipet fűszerkömény
- 0.5 db lime reszelt héja
A kukorica veloutéhoz
- 500 ml víz
- 250 g kukorica konzerv
- 0.5 tk. fűszerkömény
- 1 tk. currypor
- só, bors
- 100 ml habtejszín (cukrozatlan)
A kukorica salsához
- 100 g csabai kolbász
- 2 ek. olívaolaj extra szűz
- 200 g kukorica konzerv
- 3 db csemege uborka
- 0.5 csokor friss kapor
- 0.5 fej lilahagyma
- 1 db lime reszelt héja
A húshoz
- 500 g sertéstarja - szeletelt
- só, bors
- 1 ek. olívaolaj
A tálaláshoz
- kaporlevél
Elkészítés
A paprikák csumáját kivágjuk, és a talpukra állítva egy rácsra helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 230 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kukoricaveloutéhoz egy fazékba öntjük a vizet, beleszórjuk a kukoricát, majd a curryvel, a köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, és közepes lángon puhára pároljuk.
A salsához egy közepes lángon felmelegített serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a felkockázott kolbász zsírját. Meglocsoljuk az olívaolajjal és mikor kicsit megpirult, hozzáadjuk a kukoricát, illetve az apró kockára vágott csemegeuborkát és az egészet átpirítjuk, majd egy keverőtálba öntjük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Hozzákeverjük a finomra vágott kaprot és az apróra vágott lila hagymát, majd belereszeljük a lime héját.
A megsült paprikákat kivesszük a sütőből, és egy tálban alufóliával lefedve hagyjuk, hogy a saját gőzében álljon pár percig. A húst megkenjük egy kevés olívaolajjal, és füstölgő serpenyőben, nagy lángon mindkét oldalát kérgesítjük. Ezután a kikapcsolt sütőbe rakjuk, hogy a maradék hővel 10-12 perc alatt készre süssük.
A kukoricaveloutéba öntünk 100 ml tejszínt és kicsit beforraljuk, majd egy turmixgépben krémesre turmixoljuk. A paprikák héjját lehúzzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Locsolunk rá egy kevés olívaolajat, majd reszelt limehéjjal és köménnyel fűszerezzük.
A húst kivesszük a sütőből és pár percig pihentetjük, közben másfél percenként fordítunk rajta egyet. Ezután sóval, borssal fűszerezzük és felszeleteljük. Halmozunk rá a sült paprikából és a kolbászos salsából, majd mellé öntünk a kukoricaveloutéból és pár szál friss kaporral díszítjük.