További engedélyek szükségesek

Sült paprikás sertéstarja kukoricasalsával

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A sült paprikához

  • 3 db kaliforniai paprika
  • 50 ml olívaolaj extra szűz
  • só, bors
  • 1 csipet fűszerkömény
  • 0.5 db lime reszelt héja

A kukorica veloutéhoz

  • 500 ml víz
  • 250 g kukorica konzerv
  • 0.5 tk. fűszerkömény
  • 1 tk. currypor
  • só, bors
  • 100 ml habtejszín (cukrozatlan)

A kukorica salsához

  • 100 g csabai kolbász
  • 2 ek. olívaolaj extra szűz
  • 200 g kukorica konzerv
  • 3 db csemege uborka
  • 0.5 csokor friss kapor
  • 0.5 fej lilahagyma
  • 1 db lime reszelt héja

A húshoz

  • 500 g sertéstarja - szeletelt
  • só, bors
  • 1 ek. olívaolaj

A tálaláshoz

  • kaporlevél

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

A paprikák csumáját kivágjuk, és a talpukra állítva egy rácsra helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 230 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

02

A kukoricaveloutéhoz egy fazékba öntjük a vizet, beleszórjuk a kukoricát, majd a curryvel, a köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, és közepes lángon puhára pároljuk.

 

03

A salsához egy közepes lángon felmelegített serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a felkockázott kolbász zsírját. Meglocsoljuk az olívaolajjal és mikor kicsit megpirult, hozzáadjuk a kukoricát, illetve az apró kockára vágott csemegeuborkát és az egészet átpirítjuk, majd egy keverőtálba öntjük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Hozzákeverjük a finomra vágott kaprot és az apróra vágott lila hagymát, majd belereszeljük a lime héját. 

 

04

A megsült paprikákat kivesszük a sütőből, és egy tálban alufóliával lefedve hagyjuk, hogy a saját gőzében álljon pár percig. A húst megkenjük egy kevés olívaolajjal, és füstölgő serpenyőben, nagy lángon mindkét oldalát kérgesítjük. Ezután a kikapcsolt sütőbe rakjuk, hogy a maradék hővel 10-12 perc alatt készre süssük.

05

A kukoricaveloutéba öntünk 100 ml tejszínt és kicsit beforraljuk, majd egy turmixgépben krémesre turmixoljuk. A paprikák héjját lehúzzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Locsolunk rá egy kevés olívaolajat, majd reszelt limehéjjal és köménnyel fűszerezzük. 

06

A húst kivesszük a sütőből és pár percig pihentetjük, közben másfél percenként fordítunk rajta egyet. Ezután sóval, borssal fűszerezzük és felszeleteljük. Halmozunk rá a sült paprikából és a kolbászos salsából, majd mellé öntünk a kukoricaveloutéból és pár szál friss kaporral díszítjük.

megosztás

További Konyhafőnök tartalmakért kattanj a streetkitchen.hu-ra!