x

Sült karaj kukoricasalátával

Elkészítési idő
80
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 2 ek. olaj
  • 3 ek. méz
  • 3 ek. szójaszósz

A kukoricasalátához

  • 20 dkg konzervkukorica
  • 20 dkg konzervzöldborsó
  • 2 ek. majonéz
  • 6 ek. tejföl
  • 15 dkg sonka - főtt
  • 1 csokor metélőhagyma
  • só, bors

Elkészítés

01

A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd a mézzel és az olajjal simára kevert szójaszósszal alaposan bedörzsöljük. Alufóliába csomagoljuk, és egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük.

02

Másnap a húst becsomagolva tepsibe rakjuk, és sütőben, közepes lángon (180 °C-on) kb. 40 percig sütjük. 

03

Ezután a fóliát lefejtjük, és a húst további 10 percig sütjük, miközben a saját levével kenegetjük.

04

A salátához a majonézt és a tejfölt összekeverjük, a lecsöpögtetett zöldborsót, a kukoricát és a kockákra vágott sonkát belekeverjük, végül felaprított metélőhagymával fűszerezzük. Ha szükségét érezzük, sózunk, borsozunk.

05

Tálaláskor a sült karajt felszeleteljük, és kukoricasalátával kínáljuk.

Frissen sült karaj, hozzá majonézes kukoricasaláta. Isteni párosítás, a két ízvilág remekül passzol egymáshoz.

megosztás