Sült karaj kukoricasalátával
Összetevők
- 60 dkg sertéskaraj
- 2 ek. olaj
- 3 ek. méz
- 3 ek. szójaszósz
A kukoricasalátához
- 20 dkg konzervkukorica
- 20 dkg konzervzöldborsó
- 2 ek. majonéz
- 6 ek. tejföl
- 15 dkg sonka - főtt
- 1 csokor metélőhagyma
- só, bors
Elkészítés
A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd a mézzel és az olajjal simára kevert szójaszósszal alaposan bedörzsöljük. Alufóliába csomagoljuk, és egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük.
Másnap a húst becsomagolva tepsibe rakjuk, és sütőben, közepes lángon (180 °C-on) kb. 40 percig sütjük.
Ezután a fóliát lefejtjük, és a húst további 10 percig sütjük, miközben a saját levével kenegetjük.
A salátához a majonézt és a tejfölt összekeverjük, a lecsöpögtetett zöldborsót, a kukoricát és a kockákra vágott sonkát belekeverjük, végül felaprított metélőhagymával fűszerezzük. Ha szükségét érezzük, sózunk, borsozunk.
Tálaláskor a sült karajt felszeleteljük, és kukoricasalátával kínáljuk.
Frissen sült karaj, hozzá majonézes kukoricasaláta. Isteni párosítás, a két ízvilág remekül passzol egymáshoz.