Spiráltészta zöldségekkel

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 30 dkg gomba
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg hagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 1 csipet
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tej
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 teáskanál kaprirügy
  • 20 dkg spiráltészta

Elkészítés

01

A gombát felszeleteljük, a hagymát kockára vágjuk, a sárgarépát lehet kockára vagy karikára. Egy teflonos wokba vagy lábasba öntünk 2 ek olívaolajat, és ezen megfuttatjuk a hagymát, sárgarépát, gombát. Fűszerezzük a préselt vagy aprított fokhagymával. Sózzuk és felöntjük a fehérborral.

02

A chilipaprikából (vagy cseresznye paprikából) mindenki ízlése szerint tehet bele. Amikor a levét elfőtte, kevés vizet önthetünk alá, és addig pároljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul és a víz el nem fő. Közben kifőzzük a spiráltésztát. 

03

A chilipaprikából (vagy cseresznye paprikából) mindenki ízlése szerint tehet bele. Amikor a levét elfőtte, kevés vizet önthetünk alá, és addig pároljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul és a víz el nem fő. Közben kifőzzük a spiráltésztát. 

megosztás