Összetevők
- 30 dkg gomba
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg hagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 1 csipet só
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tej
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 teáskanál kaprirügy
- 20 dkg spiráltészta
Elkészítés
A gombát felszeleteljük, a hagymát kockára vágjuk, a sárgarépát lehet kockára vagy karikára. Egy teflonos wokba vagy lábasba öntünk 2 ek olívaolajat, és ezen megfuttatjuk a hagymát, sárgarépát, gombát. Fűszerezzük a préselt vagy aprított fokhagymával. Sózzuk és felöntjük a fehérborral.
A chilipaprikából (vagy cseresznye paprikából) mindenki ízlése szerint tehet bele. Amikor a levét elfőtte, kevés vizet önthetünk alá, és addig pároljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul és a víz el nem fő. Közben kifőzzük a spiráltésztát.
A chilipaprikából (vagy cseresznye paprikából) mindenki ízlése szerint tehet bele. Amikor a levét elfőtte, kevés vizet önthetünk alá, és addig pároljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul és a víz el nem fő. Közben kifőzzük a spiráltésztát.