Spenótos-kukoricás pizza
Összetevők
A tésztához
- 500 g pizzaliszt
- 7 g instant élesztő
- 1 ek. cukor
- 1 tk. só
- 4 ek. olívaolaj
- 2.5 dl víz
A paradicsomszószhoz
- 15 dkg sűrített paradicsom
- 1 tk. oregánó
- csilipehely ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- fekete bors ízlés szerint
Feltétek
- konzervkukorica
- leveles spenót
- pizza mozzarella
- parmezán
- sonka
Elkészítés
01
Szitáld a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálba. Add hozzá hozzá az olívaolajat, a langyos vizet, és alaposan gyúrd össze, majd néhány percig dagasztd. A tészta állaga akkor jó, ha elválik az edény falától, és már nem ragad. Egy tepsit olajozz ki, majd tedd bele a tésztát. Kézzel óvatosan húzd szét, amennyire engedi, de most még nem kell egészen a széléig eldolgozni. Fóliával takard le, és nagyjából 30-40 percet hagyd kelni. Ha a tészta megkelt, vedd le róla a fóliát, és kézzel ezúttal a tepsi széléig húzd ki a tésztát.
02
A paradicsomszósz minden hozzávalóját alaposan keverd ki, majd kendd el a tésztát. Szórd meg reszelt sajttal, halmozd rá a feltéteket és 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd aranybarnára.