aaaaa

Spenótos-kukoricás pizza

Elkészítési idő
70
perc

Összetevők

A tésztához

  • 500 g pizzaliszt
  • 7 g instant élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 1 tk.
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2.5 dl víz

A paradicsomszószhoz

  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 1 tk. oregánó
  • csilipehely ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet
  • fekete bors ízlés szerint

Feltétek

  • konzervkukorica
  • leveles spenót
  • pizza mozzarella
  • parmezán
  • sonka

Elkészítés

01

Szitáld a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálba. Add hozzá hozzá az olívaolajat, a langyos vizet, és alaposan gyúrd össze, majd néhány percig dagasztd. A tészta állaga akkor jó, ha elválik az edény falától, és már nem ragad. Egy tepsit olajozz ki, majd tedd bele a tésztát. Kézzel óvatosan húzd szét, amennyire engedi, de most még nem kell egészen a széléig eldolgozni. Fóliával takard le, és nagyjából 30-40 percet hagyd kelni. Ha a tészta megkelt, vedd le róla a fóliát, és kézzel ezúttal a tepsi széléig húzd ki a tésztát.

02

A paradicsomszósz minden hozzávalóját alaposan keverd ki, majd kendd el a tésztát. Szórd meg reszelt sajttal, halmozd rá a feltéteket és 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd aranybarnára.

megosztás