További engedélyek szükségesek

Spárgás sajtos tészta

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

Hozzávalók:

  • 350 g tagliatelle
  • 400 g zöld spárga
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. vaj
  • 2 tk. dijoni mustár
  • 1 egész szerecsendió (kis darab)
  • 120 g krémsajt
  • 200 ml tésztafőző víz
  • 50 g sárga cheddar
  • 50 parmezán
  • 50 g gouda
  • 50 g kéksajt
  • 100 ml főzőtejszín
  • só, bors
  • 1 db citrom

Elkészítés

01

A tésztát sós, forrásban lévő vízben 7 perc alatt al dentére főzzük, és mielőtt leszűrnénk, félreteszünk belőle 200 ml főzővizet. 

02

Közben a spárgát előkészítjük, amihez a végén lévő kb. 3-4 cm fás szárat levágjuk, és ugyanekkora darabokra vágjuk a felhasználható részét. A spárgadarabokat forró, sós vízben 1-2 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és jeges vízbe dobjuk.

03

A tésztát is leszűrjük és felhasználásig félrerakjuk.

04

A fokhagymagerezdeket felszeleteljük, majd megolvasztjuk közepes lángon a vajat egy serpenyőben, és elkezdjük pirítani rajta a fokhagymát. Beledobjuk a mustárt és belereszeljük a szerecsendiót, amit alaposan elkeverünk a vajban, majd beleforgatjuk az előfőzött spárgát is.

05

Hozzáadjuk a krémsajtot és a tészta főzővizét, majd jól elkeverünk, hogy egy egynemű szószt kapjunk. Belereszeljük a négy különböző sajtot, és kevergetés mellett felolvasztjuk őket.

06

Hozzáteszünk még egy kevés tejszínt is, és elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük egy citrom héját és belefacsarjuk a levét, majd összerottyantjuk az egészet, és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Ha szeretnénk, még extra reszelt sajttal tálalhatjuk.

megosztás