További engedélyek szükségesek

Spárgás, indiai vajas csirkeburger

Elkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A curryszószhoz:

  • 4 ek. vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 cm friss gyömbér
  • 1 ek. sárga currypaszta
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 400 g zöld spárga
  • 1 tk. garam masala
  • só, bors
  • 300 ml kókusztejszín
  • 1 db citrom leve

A rántott csirkéhez:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 100 g finomliszt
  • 1 tk. garam masala
  • 2 db tojás
  • 2 tk. sárga currypaszta
  • 100 g zsemlemorzsa
  • étolaj a sütéshez

A karamellizált lila hagymához:

  • 2 fej lilahagyma
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. cukor

A joghurtos szószhoz:

  • 8 db friss mentalevél
  • 4 szál koriander
  • 8 ek. görög joghurt
  • só, bors
  • 0.5 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma

Az összeállításhoz:

  • 2 db briósbuci

Elkészítés

01

A vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd rádobjuk a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, és alaposan lepirítjuk. Ekkor mehet hozzá a reszelt fokhagyma, a reszelt gyömbér, a currypaszta és a sűrített paradicsom.

02

A spárgákat megtisztítjuk, azaz levágjuk a végéről a kb. 3-4 cm-es fás szárukat. A spárga tetejét, ami kb. 3-4 cm, szintén levágjuk, a középen fennmaradó részt pedig felkarikázzuk és a currys alapba dobjuk. A felső részét forró vízben, 1-2 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és jeges vízbe dobjuk.

03

A currys alaphoz hozzáadjuk a garam masalát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a kókusztejszínnel, majd közepesen alacsony lángon, 12-15 percig főzzük, néha megkevergetve.

04

Előkészítjük a csirkemelleket a sütéshez. Fólia alatt enyhén kiklopfoljuk őket, majd sózzuk. Ezután megforgatjuk lisztben, amibe garam masalát keverünk, majd alaposan belemártjuk a felvert tojásba, amibe elrejtettünk egy kevés sárga currypasztát. Végül mehet a zsemlemorzsába, majd beledobjuk a 160-170 fokos bő olajba, és 4-5 perc alatt készre sütjük. Papírtörlőre szedjük őket, majd felhasználásig félretesszük.

05

A currys alaphoz adjuk a fél citrom kifacsart levét, majd krémesre turmixoljuk.

06

A lila hagymákat fél karikákra vágjuk. Kevés vajban feloldjuk a cukrot egy lábasban, majd elkezdjük őket közepesen magas lángon megkaramellizálni kb. 4-5 perc alatt.

07

A spárgák felső, előfőzött részét kevés vajon lepirítjuk, majd a másik fél citrom levét ráfacsarjuk és félrerakjuk.

08

A joghurtos szószhoz kikeverjük a finomra aprított mentát és koriandert a görög joghurttal, sóval, borssal, a citromlével és a reszelt fokhagymával.

09

A félbevágott bucikat lepirítjuk egy serpenyőben. Összeállítjuk a burgert, amihez az alját megkenjük a joghurtos szósszal, erre mehetnek a spárgák, majd a rántott hús, a curryszósz és még egy kevés joghurtos szósz a karamellizált lila hagymákkal együtt. Végül rápattintjuk a buci tetejét, és mehet is a zaba.

megosztás