spárgás csirkeragu

Spárgás csirkeragu friss bazsalikommal

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg bacon
  • 0.5 szál póréhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 7 szál fehér spárga
  • 1 tojássárgája
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítés

01

A bacont kétujjnyi csíkokra vágom, serpenyőbe teszem, adok hozzá egy löttyintés szőlőmagolajat (vagy olívaolajat), hozzáadom a felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét és gyakori kevergetés mellett pirítom, közben megsózom, megborsozom.

02

Mikor a csirke megpuhult, hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát. Öntök alá egy deci vizet és fedő alatt párolom.

03

Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottam és két centis darabokra vágtam, hozzáadom a csirkéhez és pár perc alatt puhára főzöm. Végül a bazsalikomleveleket beleteszem.

04

A tejszínt egy tojássárgájával simára keverem, hozzáöntöm a csirkéhez és így besűrítem az ételt. Már nem forralom, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől.

Tálalás

Hófehér, illatos basmati rizzsel tálalom.

megosztás