Spárgás csirkeragu friss bazsalikommal
Összetevők
- 70 dkg csirkemellfilé
- 5 dkg bacon
- 0.5 szál póréhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 7 szál fehér spárga
- 1 tojássárgája
- 1 csokor bazsalikom
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál szőlőmagolaj
Elkészítés
A bacont kétujjnyi csíkokra vágom, serpenyőbe teszem, adok hozzá egy löttyintés szőlőmagolajat (vagy olívaolajat), hozzáadom a felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét és gyakori kevergetés mellett pirítom, közben megsózom, megborsozom.
Mikor a csirke megpuhult, hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát. Öntök alá egy deci vizet és fedő alatt párolom.
Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottam és két centis darabokra vágtam, hozzáadom a csirkéhez és pár perc alatt puhára főzöm. Végül a bazsalikomleveleket beleteszem.
A tejszínt egy tojássárgájával simára keverem, hozzáöntöm a csirkéhez és így besűrítem az ételt. Már nem forralom, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől.
Hófehér, illatos basmati rizzsel tálalom.