További engedélyek szükségesek

Sörös karajos szendvics karácsonyi köntösben

Elkészítési idő
50
perc
Elkészítési idő
15
perc
Sütési idő
20
perc
Pihentetési idő

Összetevők

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • só, bors
  • 2 ek. étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. dijoni mustár
  • 350 ml barnasör
  • 50 g vaj

A gremolatához:

  • 50 g mandula
  • 50 g vörös áfonya (aszalt)
  • 2 db narancs
  • 8 db zsályalevél
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 1 ek. olívaolaj

Az összeállításhoz:

  • 2 ek. vaj
  • 2 db ciabatta
  • 4 ek. majonéz
  • 100 g jégsaláta
  • 100 g lilakáposzta (párolt)

Elkészítés

01

A sertéskaraj széleit kissé bevagdossuk, majd mindkét oldalát besózzuk. Olajat hevítünk egy sütésálló serpenyőben, és a szeleteket alaposan megpirítjuk. 

02

Kiszedjük a serpenyőből, majd közepes lángra kapcsolunk. Beledobjuk a félfőre vágott vöröshagymát, sózzuk és karamellizáljuk. Ezután hozzádobjuk a felszeletelt fokhagymát és a mustárt, felöntjük a sörrel, alaposan elkeverjük, hogy egynemű legyen a szaft, borsozzuk, és belehelyezzük az elősütött karajszeleteket. 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 15 percre. 

03

Közben elkészítjük a gremolatát, amihez a mandulát durvára aprítjuk, és száraz serpenyőben lepirítjuk. Áttesszük egy keverőtálba, és hozzáadjuk a felaprított vörös áfonyát, a narancsok reszelt héját és egynek a kifacsart levét is. Mehetnek hozzá a finomra aprított zöldfűszerek, sózzuk, borsozzuk, majd csorgatunk hozzá egy kevés olívaolajat. Alaposan elkeverjük és felhasználásig félrerakjuk.

04

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és lepirítjuk rajta a félbevágott ciabattákat.
Mikor elkészült a hús, kiszedjük a serpenyőből, a szaftot pedig leturmixoljuk egy kevés vajjal. A húsokat felszeleteljük, majd jöhet a szendvics összeállítása.

05

A ciabatta alját megkenjük majonézzel, erre pakolunk egy kevés, vékony csíkokra vágott jégsalátát, a felszeletelt husikat, nyakon öntjük a szafttal, pakolunk rá párolt lila káposztát, végül kanalazunk rá a gremolatából is. Rárakjuk a másik ciabattát, amit szintén megkenünk majonézzel, és kész is vagyunk.

megosztás