Sonkával, sajttal, spenóttal töltött palacsinta

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
60
perc
Pihentetési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 15 dkg zabliszt
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 2 nagy csipet
  • 1 ek. olaj a sütéshez

A töltelékhez

  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 20 dkg Edami sajt
  • 20 dkg spenótlevél

Elkészítés

01

A palacsintához az alapanyagokat beletesszük egy keverőtálba, és az egészet egy robotgép segítségével homogén masszává keverjük.

02

Sütés előtt 1 órán át pihentetjük a hűtőben, majd palacsintasütőben 6–8 db palacsintát sütünk belőle.

03

A spenótot forró vízben leforrázzuk és lecsepegtetjük. 

04

A palacsintákra két szelet sonkát, két szelet sajtot és egy kevés spenótot teszünk, majd feltekerjük. A feltekert palacsintát 4-5 részre vágjuk, és fogpiszkálóval minden darabot átszúrunk.

Jó tudni:

A zabliszt a búza-finomlisztnél több élelmi rostot tartalmaz, emiatt alacsonyabb a glikémiás indexe.

megosztás