Összetevők
- 15 dkg zabliszt
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 2 nagy csipet só
- 1 ek. olaj a sütéshez
A töltelékhez
- 20 dkg szeletelt sonka
- 20 dkg Edami sajt
- 20 dkg spenótlevél
Elkészítés
01
A palacsintához az alapanyagokat beletesszük egy keverőtálba, és az egészet egy robotgép segítségével homogén masszává keverjük.
02
Sütés előtt 1 órán át pihentetjük a hűtőben, majd palacsintasütőben 6–8 db palacsintát sütünk belőle.
03
A spenótot forró vízben leforrázzuk és lecsepegtetjük.
04
A palacsintákra két szelet sonkát, két szelet sajtot és egy kevés spenótot teszünk, majd feltekerjük. A feltekert palacsintát 4-5 részre vágjuk, és fogpiszkálóval minden darabot átszúrunk.
Jó tudni:
A zabliszt a búza-finomlisztnél több élelmi rostot tartalmaz, emiatt alacsonyabb a glikémiás indexe.