Sonkás zöldbableves

Elkészítési idő
15
perc
Előkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 40 dkg füstölt hús
  • 50 dkg zöldbab
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • 1 liter sonkafőzőlé
  • 1 liter víz
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 1 ek. almaecet 100%-os

Elkészítés

01

A füstölt húst felkockázzuk. A répát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.

02

A répát, a fokhagymát, a petrezselyemgyökeret és a húst egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a paprikát, a babérlevelet és a zöldbabot, felöntjük a vízzel és a sonkalével, majd 30 percig főzzük.

03

Ha nincs sonkalé, akkor vízzel helyettesítjük, és a levest sóval ízesítjük

04

Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, a joghurtot és az ecetet is a leveshez adjuk. Ehhez egy kis tálba kiszedünk 2-3 merőkanálnyi levest. Ebben elkeverjük a joghurtot és az ecetet, majd az egészet visszaöntjük a meleg, de már nem forrásban lévő levesbe, és jól összekeverjük.

05

Forrón tálaljuk.

Jó tudni:

Tejfölös habarás helyett natúr joghurttal dúsítjuk, ezért kevesebb zsírt és szénhidrátot tartalmaz.

megosztás