Összetevők
- 40 dkg füstölt hús
- 50 dkg zöldbab
- 2 tk. fűszerpaprika
- 1 liter sonkafőzőlé
- 1 liter víz
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg petrezselyemgyökér
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 15 dkg natúr joghurt
- 1 ek. almaecet 100%-os
Elkészítés
A füstölt húst felkockázzuk. A répát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.
A répát, a fokhagymát, a petrezselyemgyökeret és a húst egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a paprikát, a babérlevelet és a zöldbabot, felöntjük a vízzel és a sonkalével, majd 30 percig főzzük.
Ha nincs sonkalé, akkor vízzel helyettesítjük, és a levest sóval ízesítjük
Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, a joghurtot és az ecetet is a leveshez adjuk. Ehhez egy kis tálba kiszedünk 2-3 merőkanálnyi levest. Ebben elkeverjük a joghurtot és az ecetet, majd az egészet visszaöntjük a meleg, de már nem forrásban lévő levesbe, és jól összekeverjük.
Forrón tálaljuk.
Tejfölös habarás helyett natúr joghurttal dúsítjuk, ezért kevesebb zsírt és szénhidrátot tartalmaz.