Sonkás-sajtos frittata
Összetevők
- 15 dkg sajt
- 20 dkg sonka
- 1 mokkáskanál frissen őrölt bors
- 6 db tojás
- 2 evőkanál sütőmargarin
- 50 dkg spagetti
- 1 teáskanál só
- 2 szál újhagyma
Elkészítés
01
A tésztát al dantera főzzük. A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Felverjük a tojásokat, belekeverjük a sonkát, a sajtot, a hagymát, a sót és a frissen őrölt borsot.
02
Egy sütőben is használható serpenyőben vagy kerámiaedényben felolvasztjuk a margarint, megforgatjuk rajta a tésztát és felöntjük a sonkás tojással.
03
A tűzhelyen remegősre sütjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. A fém serpenyő nyelét tekerjük be alufóliával.