Sonkás-sajtos frittata

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 15 dkg sajt
  • 20 dkg sonka
  • 1 mokkáskanál frissen őrölt bors
  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál sütőmargarin
  • 50 dkg spagetti
  • 1 teáskanál
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés

01

A tésztát al dantera főzzük. A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Felverjük a tojásokat, belekeverjük a sonkát, a sajtot, a hagymát, a sót és a frissen őrölt borsot. 

02

Egy sütőben is használható serpenyőben vagy kerámiaedényben felolvasztjuk a margarint, megforgatjuk rajta a tésztát és felöntjük a sonkás tojással.

03

A tűzhelyen remegősre sütjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. A fém serpenyő nyelét tekerjük be alufóliával.

megosztás