Sonka croquetta

Elkészítési idő
90
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 50 g liszt
  • 50 g vaj
  • 400 ml tej
  • 10 g
  • 30 g parmezán sajt (reszelve)
  • 100 g Serrano sonka (apró kockára vágva)
  • 120 g szárított paradicsom (apróra vágva)
  • 20 g friss petrezselyem
  • 10 ml vörösborecet
  • ízlés szerint szerecsendió és fehérbors

Panírozáshoz

  • 1 db tojás
  • 2 ek. tej
  • 100 g liszt
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 50 g friss petrezselyem
  • 1 liter napraforgó olaj

Elkészítés

Hozzávalók

01

Egy forralóedényben melegítsük forráspontig a tejet, majd egy másik gyorsforralóban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet és készítsünk belőle világos színű rántást, majd öntsük hozzá a forró tejet és egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.

02

 Adjuk hozzá a parmezán sajtot, majd keverjük bele az összes többi hozzávalót, egy jénai tál aljára öntsük ki a masszát és tegyük be a fagyasztóba. A megfagyást követően egy pogácsaszaggatóval szaggassunk apró korongokat és helyezzük vissza a fagyasztóba azokat a panírozásig.

03

A panírhoz egy turmixgépet vegyünk elő, és turmixoljuk össze a zsemlemorzsát a friss petrezselyemmel, így kapni fogunk egy zöld színű paníralapot. 

A tojást keverjük ki a tejjel, így sokkal könnyebben fogjuk tudni bevonni a fagyott korongok felületét.

04

Hagyományos módon panírozzunk, először a lisztbe, majd a tojásba és végül a zsemlemorzsába tegyük a croquettákat.  

A tojást és a zsemlemorzsát ismételjük meg még egyszer, így nem fognak sütés közben kilyukadni.

05

Melegítsük fel az olajunkat 160 Celsius fokra, majd süssük meg fagyott állapotában a croquettákat.

megosztás