x

Sörmártásban sült húsgombóc a sütőből

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 25 dkg burgonya
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 db tojás
  • 2 ek. mustár
  • 0.5 csokor petrezselyemzöld
  • bors

A mártáshoz

  • 6 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1.5 dl víz
  • 5 dl sör
  • 2 dl BBQ-szósz
  • 1 ek. cukor
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés

01

A burgonyát megmossuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, és még melegen lereszeljük. 

02

A darált húst és a tojásokat összedolgozzuk, egy evőkanál mustárral, a borssal és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, sóval ízesítjük. 

03

Nedves kézzel nyolc egyforma méretű gombócot formálunk belőle.

04

A mártáshoz a vajon megfuttatjuk a lisztet, majd a sörrel, a barbecue-val és a 1,5 dl vízzel felöntjük. Kevergetve 3-4 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a mártáshoz a gombócokat és kb. 20 percig főzzük őket. Végül a maradék mustárt és az ízesítőket (cukor, só, bors) hozzáadjuk, tejföllel dúsítjuk.

05

A mártásban főtt húsgombócokat egy tepsibe öntjük, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük.

06

Tálaláskor felaprított petrezselyemzölddel díszítjük, köretként főtt barna rizst javaslunk. 

Aki eddig még sohasem próbálkozott sör hozzáadásával készült ételekkel, bátran tegyen kísérletet ezzel a pofonegyszerű, mégis különleges fogással.

megosztás