Sörben sült csirke

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
120
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 1 egész csirke
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl sör
  • 1 ek.
  • bors
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • burgonyapüré a tálaláshoz

Elkészítés

01

A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük.

02

Az egész fej fokhagymát félbevágjuk, és egy kis csokor kakukkfűvel együtt beletesszük a csirke hasába.

03

A csirkét egy vasból készült fedeles edénybe helyezzük, majd aláöntjük a sört.

04

Betesszük a hideg sütőbe, 190 fokra állítjuk, és fedő alatt 90 percet sütjük. Közben egy-két alkalommal kivesszük, és a hús alatt gyűlő sörös lével meglocsoljuk a csirke tetejét.

05

90 perc után hozzátesszük a megmosott, félbevágott gombát. Kb. 30 percre visszatesszük a sütőbe fedő nélkül, és addig sütjük, amíg a bőre szép aranyszínű lesz. 

06

Kivesszük a csirkét, majd éles konyhai ollóval félbevágjuk. Kiszedjük a fokhagymát, a gombát mellétesszük, és burgonyapürével tálaljuk. 

Jó tudni:

A gombák általában alacsony energiatartalmúak, a fehérjetartalmuk pedig a fajtától függ. Hideg és meleg ételekhez egyaránt jól illenek.

megosztás