wert

Slambuc

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg csuszatészta
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál
  • 1 mokkáskanál bors
  • 2 evőkanál SPAR pirospaprika
  • 1 doboz SPAR Kovászos uborka

Elkészítés

01

A tésztát kevés zsíradékon átpirítjuk, majd sós vízben kifőzzük.  A szalonnát a hagymával zsíron megpirítjuk ,hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot feldarabolva.

02

A pirospaprikát, borsot és a meghámozott burgonyát kockázva dobjuk hozzá. Sózzuk, és párszor átforgatjuk, majd felöntjük vízzel, többel, mint ami ellepi. 

03

Amikor megfőtt a burgonya, picit áttörjük, és a kifőtt tésztát hozzákeverjük. Nagy lángon keverjük, hogy kicsit lekapjon. Kovászos uborkával tálaljuk.

megosztás