Slambuc
Összetevők
- 1 kg burgonya
- 30 dkg csuszatészta
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 nagy fej hagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 2 evőkanál SPAR pirospaprika
- 1 doboz SPAR Kovászos uborka
Elkészítés
01
A tésztát kevés zsíradékon átpirítjuk, majd sós vízben kifőzzük. A szalonnát a hagymával zsíron megpirítjuk ,hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot feldarabolva.
02
A pirospaprikát, borsot és a meghámozott burgonyát kockázva dobjuk hozzá. Sózzuk, és párszor átforgatjuk, majd felöntjük vízzel, többel, mint ami ellepi.
03
Amikor megfőtt a burgonya, picit áttörjük, és a kifőtt tésztát hozzákeverjük. Nagy lángon keverjük, hogy kicsit lekapjon. Kovászos uborkával tálaljuk.