x
© Hamu és Gyémánt magazin / Talabér Géza. © Hamu és Gyémánt magazin / Talabér Géza.

Sertéstarja paradicsomos fekete quinoasalátával, karfiolkrémmel

Elkészítési idő
50
perc
Elkészítési idő

Összetevők

Sertéstarja

  • 180 g sertéstarja
  • só, bors olívaolaj a sütéshez

Quinoasaláta

  • 100 g fekete quinoa
  • 1 db paradicsom
  • 1 db lime
  • 2 g koriandermag
  • 0.5 finomra vágott salotta
  • 3 g petrezselyem
  • 2 ek. extra szűz

Karfiolkrém

  • 300 g karfiol
  • 500 ml csirkealaplé
  • 50 ml tejszín
  • 2 ek. vaj
  • egy csipetnyi őrölt zöld kardamom

Elkészítés

A leheletfinoman egzotikusra hangolt fogást szépen körvonalazza a friss évjáratú Irsai Olivér kirobbanó ereje. 

01

Serpenyőben süssük elő oldalanként 2-2 percig a sertéstarját, majd tegyük 160 fokos sütőbe, és további 5 percig süssük, hogy belül még rózsaszín maradjon.

02

Főzzük meg a fekete quinoát sós vízben, majd keverjük hozzá az apróra vágott paradicsomot.

03

A koriandermagot hevítsük fel serpenyőben, majd mozsárban törjük durvára, és adjuk a quinoához a salottával együtt.

04

Ízesítésként 15 ml lime levét és fél lime reszelt héját adjuk hozzá olívaolajjal elkeverve.

05

Főzzük puhára a karfiolt a csirkealaplében, majd a főzőedény tartalmát öntsük bele turmixgépbe, és turmixoljuk simára.

06

Adjunk hozzá tejszínt, vajat és egy csipetnyi őrölt kardamomot.

A fehérbor ropogós savai, valamint az ételből is visszaköszönő fűszeres aromái, illetve a könnyedén gyümölcsös ízjegyei igazán ízletes lakomáról gondoskodnak!

Fotó: Hamu és Gyémánt magazin / Talabér Géza.

megosztás