Sertésszűzpecsenye édesburgonya-rétessel
Összetevők
- 800 g sertésszűzpecsenye
- 600 g édesburgonya
- 60 g salottahagyma
- 2 db lime
- 30 g friss petrezselyem
- 80 g aszalt szárított paradicsom
- 50 g reszelt pecorino sajt
- 50 ml extra szűz olivaolaj
- 1 db tojás
- 1 csomag réteslap
- só, bors
Elkészítés
Hártyázzuk le a sertésszűzpecsenyét, majd kérgezzük meg egy serpenyőben, helyezzük az előmelegített sütőbe, és süssük 160 °-on 9 percig.
Tegyük az édesburgonyát mikrohullámú sütőbe, és 5 perc után vegyük ki, amikor vajpuha az állaga. Hámozzuk meg, majd egy villa segítségével törjük át.
Egy keverőtálban adjuk hozzá a finomra vágott a salotta hagymát, a finomra vágott petrezselymet és a kockára vágott szárított paradicsomot.
Adjuk hozzá az extra szűz olívaolajat, reszeljük hozzá 2 db lime-nak a héját és adjuk hozzá 1 db lime-nak a levét.
Keverjük össze, és három rétegnyi réteslapba töltsük bele a burgonyamasszát.
Kívülről kenjük meg tojássárgájával, és tegyük a sütőbe 15 percre.
Tálaláskor szeleteljünk a rétesből, és tegyünk mellé hagymás-sherry ecetes mártást.