Sertésszűzpecsenye édesburgonya-rétessel

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 800 g sertésszűzpecsenye
  • 600 g édesburgonya
  • 60 g salottahagyma
  • 2 db lime
  • 30 g friss petrezselyem
  • 80 g aszalt szárított paradicsom
  • 50 g reszelt pecorino sajt
  • 50 ml extra szűz olivaolaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag réteslap
  • só, bors

Elkészítés

01

Hártyázzuk le a sertésszűzpecsenyét, majd kérgezzük meg egy serpenyőben, helyezzük az előmelegített sütőbe, és süssük 160 °-on 9 percig.
 

Tegyük az édesburgonyát mikrohullámú sütőbe, és 5 perc után vegyük ki, amikor vajpuha az állaga. Hámozzuk meg, majd egy villa segítségével törjük át.

02

Egy keverőtálban adjuk hozzá a finomra vágott a salotta hagymát, a finomra vágott petrezselymet és a kockára vágott szárított paradicsomot.

Adjuk hozzá az extra szűz olívaolajat, reszeljük hozzá 2 db lime-nak a héját és adjuk hozzá 1 db lime-nak a levét.

03

Keverjük össze, és három rétegnyi réteslapba töltsük bele a burgonyamasszát.

Kívülről kenjük meg tojássárgájával, és tegyük a sütőbe 15 percre.

Tálaláskor szeleteljünk a rétesből, és tegyünk mellé hagymás-sherry ecetes mártást.

megosztás