x

Sertésszűz vajas spárgával

Elkészítési idő
35
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 80 dkg sertésszűz
  • 1 ek. olaj
  • 1 kk. vaj
  • 40 dkg zöld spárga
  • 20 dkg fehér spárga
  • 0.5 citrom
  • 1 kk. mustár
  • 1 dl fehérbor
  • cukor
  • só, bors

Elkészítés

01

A húst megmossuk, lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük, és félretesszük.

02

A spárgát megmossuk, megtisztítjuk, majd enyhén sós, cukros, citromos vízben leforrázzuk. Onnan kiemeljük, lecsöpögtetjük, és letakarva melegen tartjuk.

03

Olajon a hús mindkét oldalát 2-3 perc alatt megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort, a mustárt és a kávéskanálnyi vajat. Az egészet sűrű mártássá forraljuk.

04

A spárgát tányérokra szedjük, meglocsoljuk a sűrű szafttal, majd a húst a tetejére szedjük.

Lágyan fűszerezett fogás, mi szemnek és szájnak egyaránt ingere. Ha tehetjük, e receptet a nyárelőn vegyük elő, amikor szezonja van a zöldségek királyának is nevezett spárgának.

megosztás