Sertésszűz vajas spárgával
Összetevők
- 80 dkg sertésszűz
- 1 ek. olaj
- 1 kk. vaj
- 40 dkg zöld spárga
- 20 dkg fehér spárga
- 0.5 citrom
- 1 kk. mustár
- 1 dl fehérbor
- cukor
- só, bors
Elkészítés
01
A húst megmossuk, lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük, és félretesszük.
02
A spárgát megmossuk, megtisztítjuk, majd enyhén sós, cukros, citromos vízben leforrázzuk. Onnan kiemeljük, lecsöpögtetjük, és letakarva melegen tartjuk.
03
Olajon a hús mindkét oldalát 2-3 perc alatt megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort, a mustárt és a kávéskanálnyi vajat. Az egészet sűrű mártássá forraljuk.
04
A spárgát tányérokra szedjük, meglocsoljuk a sűrű szafttal, majd a húst a tetejére szedjük.
Lágyan fűszerezett fogás, mi szemnek és szájnak egyaránt ingere. Ha tehetjük, e receptet a nyárelőn vegyük elő, amikor szezonja van a zöldségek királyának is nevezett spárgának.