x

Sertésmáj mustáros morzsában sütve vajas burgonyával

Elkészítési idő
55
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 4 szelet sertésmáj
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 70 dkg burgonya a körethez
  • 1 ek. vaj
  • 1 csomag petrezselyem
  • 2 db tojás, liszt és panko morzsa a panírozáshoz
  • só, bors

Elkészítés

01

A májszeleteket megszórjuk borssal, vékonyan mindkét oldalukat bekenjük mustárral, majd bepanírozzuk.

02

Nem túl forró olajban lassan pirosra sütjük, majd papírtörlővel felitatjuk a zsiradékot.

03

A burgonyát kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük és leszűrjük.

04

Serpenyőben vajat olvasztunk, erre ráborítjuk a burgonyát, picit megpirítjuk, s a legvégén, a tűzről levéve rászórjuk a petrezselymet, és megforgatjuk benne.

05

Az elkészült étel mellé paradicsomsalátát javaslunk.

A máj egy eléggé megosztó étel, ám ezen elkészítési formájával még a bizalmatlankodók szívét is elnyeri.

megosztás