Összetevők
- 4 szelet sertésmáj
- 1 ek. dijoni mustár
- 70 dkg burgonya a körethez
- 1 ek. vaj
- 1 csomag petrezselyem
- 2 db tojás, liszt és panko morzsa a panírozáshoz
- só, bors
Elkészítés
01
A májszeleteket megszórjuk borssal, vékonyan mindkét oldalukat bekenjük mustárral, majd bepanírozzuk.
02
Nem túl forró olajban lassan pirosra sütjük, majd papírtörlővel felitatjuk a zsiradékot.
03
A burgonyát kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
04
Serpenyőben vajat olvasztunk, erre ráborítjuk a burgonyát, picit megpirítjuk, s a legvégén, a tűzről levéve rászórjuk a petrezselymet, és megforgatjuk benne.
05
Az elkészült étel mellé paradicsomsalátát javaslunk.
A máj egy eléggé megosztó étel, ám ezen elkészítési formájával még a bizalmatlankodók szívét is elnyeri.