x

Sertés-szűzpecsenye cukkinikrémmel

Elkészítési idő
45
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg sertésszűzpecsenye
  • 6 ek. olivaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • só, bors

A cukkinikrémhez

  • 40 dkg cukkini
  • 10 dkg póréhagyma
  • 10 dkg burgonya
  • 2.5 dl főzőtejszín
  • 5 dkg bébispenótlevél
  • fehér balzsamecet
  • fehér bors

Elkészítés

01

A húst megtisztítjuk az inaktól, egyben hagyjuk, és jól megfűszerezzük. 

02

Forró olajon körbesütjük, úgy, hogy fűszerkéreg képződjön rajta. Kérgezés után 180 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, és a hús vastagságától függően 10–15 percig sütjük. 

03

Sütés után 5 percig pihentetjük, majd a belül még enyhén rózsaszínes húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

04

Míg sül a hús, elkészítjük a cukkinikrémet. Ehhez a burgonyát és a cukkinit meghámozzuk, a póréhagymát hosszában félbevágjuk, és folyó víz alá tartjuk úgy, hogy a víz a rétegek közül ki tudja mosni a szennyeződéseket.

05

A hozzávalókat kis kockákra vágjuk. Olajon pirítani kezdjük a hagymát, rádobjuk a zöldségeket és a fűszereket, összeforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. 

06

Ha minden megpuhult, mixerben a tejszínnel és a bébispenóttal krémesre pépesítjük, a fehér balzsamecettel pedig ízesítjük.

07

Tálaláskor a hússzeleteket a cukkinipüré tetejére helyezzük, köretnek tésztát javaslunk.

A cukkini népszerűsége folyamatosan és erőteljesen ível felfelé. Nem véletlenül. Nagyon „simulékony”, sok mindenhez jól passzol, így a szűzpecsenyéhez is.

megosztás