Serpenyős sörös brassói
Összetevők
- 100 g zsírszalonna
- 400 g burgonya
- 200 ml sör
- 700 g sertésszűz
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- 2 tk. majoranna
- 0.5 tk. fűszerpaprika
- 1 ek. sűrített paradicsom
- 150 ml víz
Elkészítés
01
A szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és közepes hőfokon, kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük.
02
A visszamaradt zsíron, közepesen erős hőfokon 2-3 perc alatt lepirítjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott krumplit, majd felöntjük a sörrel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk, majd levesszük a fedőt és addig forraljuk, amíg a sör teljesen elpárolog és újra elkezd sülni a burgonya.
03
Ekkor hozzáadjuk a 2-3 cm-es kockákra vágott sertésszüzet, a zúzott fokhagymát, és erős hőfokon lepirítjuk. Sózzuk, ízesítjük a majoránnával, a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, átkeverjük, majd felöntjük a vízzel és kb. 5 perc alatt készre főzzük.
A pirított szalonnakockákkal tálaljuk.