Serpenyős sörös brassói

Elkészítési idő
25
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 100 g zsírszalonna
  • 400 g burgonya
  • 200 ml sör
  • 700 g sertésszűz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. majoranna
  • 0.5 tk. fűszerpaprika
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 150 ml víz

Elkészítés

01

A szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és közepes hőfokon, kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük. 

02

A visszamaradt zsíron, közepesen erős hőfokon 2-3 perc alatt lepirítjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott krumplit, majd felöntjük a sörrel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk, majd levesszük a fedőt és addig forraljuk, amíg a sör teljesen elpárolog és újra elkezd sülni a burgonya.

03

Ekkor hozzáadjuk a 2-3 cm-es kockákra vágott sertésszüzet, a zúzott fokhagymát, és erős hőfokon lepirítjuk. Sózzuk, ízesítjük a majoránnával, a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, átkeverjük, majd felöntjük a vízzel és kb. 5 perc alatt készre főzzük.

A pirított szalonnakockákkal tálaljuk.

megosztás