x

Serpenyős húsos pite Mexikóból

Elkészítési idő
90
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 dkg cukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 15 dkg kukorica
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál
  • 1 db tojás
  • étolaj
  • pirospaprika
  • bors
  • csilipor vagy erőspaprika

Elkészítés

01

Elkészítjük a ragut: a hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk.

02

Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával, borssal fűszerezzük, majd a tűzre visszatéve hozzáadjuk a darált húst is, és megpirítjuk. Sóval, csiliporral/erőspaprikával, paradicsompürével ízesítjük, majd hozzákeverjük a kukoricát is. 

03

A keményítőt 1 dl hideg vízzel elkeverjük, besűrítjük vele a ragut, majd lapos tálcára terítjük és hagyjuk kihűlni.

04

A kiolvasztott tésztát lisztezett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk, és a piteformánknak (kb. 28 cm átmérő) megfelelő nagyságú korongot szaggatunk (a tésztára helyezzük a piteformát, és azt körbevágjuk). Kibéleljük vele az előzőleg kiolajozott formánkat, a tészta széleit tojással megkenjük, és a kihűlt töltelékből a közepére kanalazunk.

05

A megmaradt tésztát újból összegyúrjuk, kinyújtjuk, és az előbbi módon korongot szaggatunk. Ezzel takarjuk le a ragut, a tetejét pedig tojással kenjük meg, és villával megszurkáljuk.

06

170 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük (kb. 20–25 perc – míg a tojás meg nem pirul). 

07

Szeletekre vágva, melegen tálaljuk.

Igazán laktató fogás, akik kedvelik a dél-amerikai térség ízvilágát, nem fognak csalódni.

megosztás