Sárgarépás-mazsolás reggeli szelet

Elkészítési idő
15
perc
Előkészítési idő
0
perc
1 Éjszaka pihentetési idő

Összetevők

  • 25 dkg sárgarépa (hámozás előtt mérve)
  • 17 dkg aranymazsola
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 1 db narancs héja
  • 1 db citrom héja
  • 1 ek. kókuszreszelék
  • 15 dkg zabpehely (nagy szemű)
  • 7 dkg natúr, hámozatlan mandula
  • 3 dkg vörös áfonya
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

01

A sárgarépát megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelőn durvára reszeljük.

02

A zabpelyhet, a mandulát, a kókuszreszeléket késes robotgépbe tesszük, és pár másodperc alatt összedolgozzuk.

03

Hozzáadjuk az előzőleg felmelegített kókuszolajat, a vörös áfonyát, a mazsolát, a citrom és a narancs finomra reszelt héját és a fahéjat, valamint a sárgarépát. Alacsony fokozaton krémes állagúra dolgozzuk.

04

Kibélelünk egy hosszúkás kenyérsütőformát sütőpapírral. Belesimítjuk a masszát, és a megmaradt pár szem vörös áfonyát is finoman belenyomkodjuk. Megszórjuk kókuszreszelékkel, majd hagyjuk a hűtőben pihenni legalább 4–6 órát. Ezután a papír segítségével kiemeljük a formából, és hosszúkás alakúra vágjuk.

Jó tudni:

A vörös áfonya polifenolokban és K-vitaminban gazdag, utóbbi tulajdonsága miatt a véralvadásgátlót szedők csak mértékkel fogyasszák, mert gyengítheti a gyógyszer hatását.

megosztás