x

Sajttal töltött karaj baconbe göngyölve

Elkészítési idő
35
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 80 dkg sertéskaraj
  • 25 dkg szeletelt nyers bacon
  • 20 dkg mozzarellarúd
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek. olivaolaj
  • kakukkfű ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés

01

A karajt felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk.

02

A hagymákat és a kakukkfüvet apróra vágjuk, és a húsra szórjuk.

03

A mozzarellarudat felszeleteljük, és minden hússzeletre ráfektetünk egyet-egyet. 

04

A hússzeleteket felgöngyöljük, és baconnel burkoljuk – egy szelet húshoz akár 4-5 szeletre is szükségünk lesz. Fontos, hogy a göngyölés után a szalonna teljesen körbeölelje a húst (ezért a két végén is húzzuk át), hogy ne engedje kifolyni a sajtot. 

05

Egy tepsit kikenünk az olívaolajjal, arra fektetjük a húsroládokat, és 200 °C-os előmelegített sütőben 10–15 percig sütjük.

06

Köretként amerikai káposztasalátát (coleslaw) javaslunk.

Gyors, egyszerű, és isteni finom. Hirtelen ötlettől vezérelt vendégfogadáshoz, időhiányban szenvedő konyhatündéreknek egyaránt ajánljuk.

megosztás