Összetevők
- 80 dkg sertéskaraj
- 25 dkg szeletelt nyers bacon
- 20 dkg mozzarellarúd
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek. olívaolaj
- kakukkfű ízlés szerint
- só, bors
Elkészítés
A karajt felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk.
A hagymákat és a kakukkfüvet apróra vágjuk, és a húsra szórjuk.
A mozzarellarudat felszeleteljük, és minden hússzeletre ráfektetünk egyet-egyet.
A hússzeleteket felgöngyöljük, és baconnel burkoljuk – egy szelet húshoz akár 4-5 szeletre is szükségünk lesz. Fontos, hogy a göngyölés után a szalonna teljesen körbeölelje a húst (ezért a két végén is húzzuk át), hogy ne engedje kifolyni a sajtot.
Egy tepsit kikenünk az olívaolajjal, arra fektetjük a húsroládokat, és 200 °C-os előmelegített sütőben 10–15 percig sütjük.
Köretként amerikai káposztasalátát (coleslaw) javaslunk.
Gyors, egyszerű, és isteni finom. Hirtelen ötlettől vezérelt vendégfogadáshoz, időhiányban szenvedő konyhatündéreknek egyaránt ajánljuk.