Rozé kacsamell sült körtével és diós bulgurral
PT20M perc
PT15M perc
perc
PT25M perc
Összetevők
- 80 dkg kacsamell
- 4 mokkáskanál só
- 60 dkg körte
- 1 ek. kókuszolaj
- 15 dkg bulgur
- 5 dkg dió
- só ízlés szerint
Elkészítés
A kacsamellen a bőrt beirdaljuk és megsózzuk.
A kacsamellen a bőrt beirdaljuk és megsózzuk.
Egy forró serpenyőben a melleket a bőrös részükkel lefelé 5-6 percig sütjük közepes hőfokon, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is sütjük 3 percig.
Ezután a húst hőálló tálba helyezzük és az előmelegített sütőben 10–15 percig sütjük. Ha elkészült, lefedve 10 percig pihentetjük tálalás előtt.
A körtéket kicsumázzuk és felkockázzuk, majd kókuszolajon egy forró serpenyőben pár percig átsütjük.
A bulgurt enyhén sós bő vízben megfőzzük és leszűrjük.
A diót serpenyőben megpirítjuk, durvára vágjuk és összekeverjük a bulgurral, majd ízlés szerint sózzuk.
A kacsamellet a diós bulgurral és a sült körtével tálaljuk.
Rizs helyett bulgurral készítjük, amelyben körülbelül hatszor annyi értékes élelmi rost van.