Rozé kacsamell sült körtével és diós bulgurral

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
15
perc
Sütési idő
10
perc
Pihentetési idő
25
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 80 dkg kacsamell
  • 4 mokkáskanál
  • 60 dkg körte
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 15 dkg bulgur
  • 5 dkg dió
  • ízlés szerint

Elkészítés

01

A kacsamellen a bőrt beirdaljuk és megsózzuk.

02

A kacsamellen a bőrt beirdaljuk és megsózzuk.

03

Egy forró serpenyőben a melleket a bőrös részükkel lefelé 5-6 percig sütjük közepes hőfokon, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is sütjük 3 percig. 

04

Ezután a húst hőálló tálba helyezzük és az előmelegített sütőben 10–15 percig sütjük. Ha elkészült, lefedve 10 percig pihentetjük tálalás előtt.

05

A körtéket kicsumázzuk és felkockázzuk, majd kókuszolajon egy forró serpenyőben pár percig átsütjük.

06

A bulgurt enyhén sós bő vízben megfőzzük és leszűrjük.

07

A diót serpenyőben megpirítjuk, durvára vágjuk és összekeverjük a bulgurral, majd ízlés szerint sózzuk.

08

A kacsamellet a diós bulgurral és a sült körtével tálaljuk.

Jó tudni:

Rizs helyett bulgurral készítjük, amelyben körülbelül hatszor annyi értékes élelmi rost van.

megosztás