x

Ropogós sertéskaraj zsályával

Összetevők

  • 1 kg sertéskaraj (bőrös)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zsályalevél

Elkészítés

01

A húst megmossuk, majd húsos oldalával fölfelé deszkára fektetjük. Vízszintesen, hosszában bevágjuk (nem vágjuk át teljesen), majd kihajtjuk. A kiterített húst a zúzott fokhagymával és a citromhéjjal megszórjuk, a petrezselymet és a zsályát a közepére terítjük, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután a karajt feltekerjük és egy vékony zsineggel szorosan megkötözzük. Bőrét beirdaljuk, majd egy konyhai papírtörölközővel szárazra töröljük. Tepsire fektetjük, majd olívaolajjal meglocsoljuk, csipetnyi sóval meghintjük. Kb. 240°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, 15-20 percig így sütjük, míg a bőre aranyszínű nem lesz. Ekkor a sütőt 180°C-ra állítjuk és kb. 50 percig sütjük. A sütőből kivéve 10-15 percet pihentetjük, majd a zsineget levágjuk róla. Felszeletelve, tört burgonyával kínáljuk.

A zsálya erős íze nagyon jól illik a sertések ízéhez. Nincs ez másképp ennél a főételnél sem. Nagyon ízletes fogás, ha vendégeket vár érdemes elkészíteni.

megosztás