x

Ropogós sertéskaraj zsályával

Elkészítési idő
120
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1.3 kg sertéskaraj (bőrös)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor zsályalevél
  • olivaolaj

Elkészítés

01

A húst megmossuk, majd húsos oldalával felfelé deszkára fektetjük.

02

Vízszintesen hosszában bevágjuk (nem vágjuk át teljesen), majd kihajtjuk. 

03

A kiterített húst a zúzott fokhagymával és a citromhéjjal megszórjuk, az aprított petrezselymet és a zsályát a közepére terítjük, majd sózzuk, borsozzuk. 

04

Ezután a karajt bőrös oldalával kifelé feltekerjük, és egy vékony zsineggel szorosan megkötözzük. Bőrét beirdaljuk, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük.

05

Tepsire fektetjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és meghintjük egy csipetnyi sóval. 

06

140 °C-os sütőben bő egy órán át sütjük, majd 200 °C-on további 10 percig pirítjuk, míg ropogós nem lesz a bőre (folyamatosan figyeljük, nehogy megégjen).

07

A sütőből kivéve 10–15 percet pihentetjük, majd a zsineget levágjuk róla. Felszeletelve, tört burgonyával kínáljuk. 

A zsálya erős íze nagyon jól illik a sertéshúsokhoz, amit ennél az ízletes disznóságnál is élvezhetünk.

megosztás