Összetevők
- 15 dkg rizstészta
- 20 dkg garnéla vagy királyrák (előfőzött, lehet fagyasztott is, de engedjük ki előtte)
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
- 1 db avokádó
- 1 db mangó
- 1 db lime
- 1 db csilipaprika a tetejére
- 1 ek. extra szűz
- 3 ek. édes csiliszósz
Elkészítés
A tészta főzéséhez forraljunk vizet. A tésztát tegyük tálba, majd öntsük le forró vízzel, fedjük le, és a csomagoláson jelzett ideig hagyjuk állni. Szűrjük le, majd töltsük üvegekbe.
Egy serpenyőben melegítsünk fel egy evőkanál olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra reszelt gyömbért, majd kevergessük, hogy ne égjen meg. Tegyük hozzá a lecsepegtetett rákokat, és oldalanként 1-2 perc alatt pirítsuk meg, majd szedjük őket papírtörlővel bélelt tányérra, és tegyük félre.
A mangó húsát és az avokádót vágjuk kockákra. Tegyük a tészta tetejére, halmozzuk rá a rákokat. A csilipaprika magját szedjük ki, vágjuk apróra, és szórjuk a rákok tetejére.
A lime levét és a csiliszószt keverjük össze egy kisebb tálban. Öntsük az egész tetejére, majd óvatosan keverjük össze.
A rizstészta a gluténmentes étrendben is kitűnően alkalmazható köret. Készülhet fehér vagy barna rizsből, utóbbinak magasabb a rosttartalma.