Rizstészta gyömbéres rákokkal, édes csiliszósszal

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
10
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 15 dkg rizstészta
  • 20 dkg garnéla vagy királyrák (előfőzött, lehet fagyasztott is, de engedjük ki előtte)
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 1 db avokádó
  • 1 db mangó
  • 1 db lime
  • 1 db csilipaprika a tetejére
  • 1 ek. extra szűz
  • 3 ek. édes csiliszósz

Elkészítés

01

A tészta főzéséhez forraljunk vizet. A tésztát tegyük tálba, majd öntsük le forró vízzel, fedjük le, és a csomagoláson jelzett ideig hagyjuk állni. Szűrjük le, majd töltsük üvegekbe.

02

Egy serpenyőben melegítsünk fel egy evőkanál olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra reszelt gyömbért, majd kevergessük, hogy ne égjen meg. Tegyük hozzá a lecsepegtetett rákokat, és oldalanként 1-2 perc alatt pirítsuk meg, majd szedjük őket papírtörlővel bélelt tányérra, és tegyük félre.

03

A mangó húsát és az avokádót vágjuk kockákra. Tegyük a tészta tetejére, halmozzuk rá a rákokat. A csilipaprika magját szedjük ki, vágjuk apróra, és szórjuk a rákok tetejére.

04

A lime levét és a csiliszószt keverjük össze egy kisebb tálban. Öntsük az egész tetejére, majd óvatosan keverjük össze.

Jó tudni:

A rizstészta a gluténmentes étrendben is kitűnően alkalmazható köret. Készülhet fehér vagy barna rizsből, utóbbinak magasabb a rosttartalma.

megosztás