Összetevők
- 20 dkg kerek szemű rizs
- 1 liter tej
- 5 dkg nádcukor
- 1 nagy csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 5 db tojás
Az öntethez
- 50 dkg málna
- 3 dkg nádcukor
Elkészítés
Egy lábasban a tejet és 1,5 dl vizet a rizzsel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval felforraljuk, majd gyakori kevergetés mellett a rizst puhára és sűrűre főzzük.
Egy 25x30 cm-es tepsit kivajazunk.
Miután megfőtt a rizs, belekeverjük a vajat és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájukat a rizshez adjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd összekeverjük a rizzsel.
Tepsibe öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az öntethez a málnát 0,5 dl vízzel és a cukorral együtt 5 percig főzzük gyakori kevergetés mellett, vigyázva arra, hogy ne égjen le.
A megsült rizst feldaraboljuk és a málnaszósszal tálaljuk.
Lekvár helyett friss gyümölcsből készült öntettel kínáljuk, ezért kevesebb cukor van benne.