Rizsfelfújt málnaszósszal

Elkészítési idő
60
perc
Előkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 20 dkg kerek szemű rizs
  • 1 liter tej
  • 5 dkg nádcukor
  • 1 nagy csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 db tojás

Az öntethez

  • 50 dkg málna
  • 3 dkg nádcukor

Elkészítés

01

Egy lábasban a tejet és 1,5 dl vizet a rizzsel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval felforraljuk, majd gyakori kevergetés mellett a rizst puhára és sűrűre főzzük.

02

Egy 25x30 cm-es tepsit kivajazunk.

03

Miután megfőtt a rizs, belekeverjük a vajat és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. 

04

A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájukat a rizshez adjuk.

05

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 

06

A fehérjét kemény habbá verjük, majd összekeverjük a rizzsel.

07

Tepsibe öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

08

Az öntethez a málnát 0,5 dl vízzel és a cukorral együtt 5 percig főzzük gyakori kevergetés mellett, vigyázva arra, hogy ne égjen le.

09

A megsült rizst feldaraboljuk és a málnaszósszal tálaljuk. 

Jó tudni:

Lekvár helyett friss gyümölcsből készült öntettel kínáljuk, ezért kevesebb cukor van benne.

megosztás