Rizses hús

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
90
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 0.5 mokkáskanál fűszerkömény őrölve
  • ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db koktélparadicsom
  • 0.5 tv-paprika
  • 50 dkg sertéscomb
  • 5.5 dl víz
  • 15 dkg barna rizs

Elkészítés

01

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, 10 perc alatt, gyakori kevergetés mellett megpároljuk. 

02

Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a fűszerköményt, 1 dl vizet és az egészet egy botmixerrel összeturmixoljuk.

03

A paprikás, hagymás pörköltalaphoz adjuk a felkockázott húst, a paprikát, a paradicsomot, a megpucolt és lereszelt fokhagymát, sózzuk, felöntjük a vízzel, és fedő alatt 1 órán át főzzük alacsony hőfokon. 

04

Amikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a rizst, és további 15–20 percig főzzük gyakori kevergetés mellett, hogy le ne égjen, ameddig a rizs beszívja a folyadékot. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kevés vizet. 

05

Amint megfőtt a rizs, az ételt azonnal tálaljuk.

Jó tudni:

Az élelmi rostok a szervezetben megkötnek egyes káros anyagokat. A barna rizs ötször annyi rostot tartalmaz, mint a fehér. 

megosztás