Összetevők
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek. olaj
- 1 ek. fűszerpaprika
- 0.5 mokkáskanál fűszerkömény őrölve
- só ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db koktélparadicsom
- 0.5 tv-paprika
- 50 dkg sertéscomb
- 5.5 dl víz
- 15 dkg barna rizs
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon egy lábasban, fedő alatt, alacsony hőfokon, 10 perc alatt, gyakori kevergetés mellett megpároljuk.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a fűszerköményt, 1 dl vizet és az egészet egy botmixerrel összeturmixoljuk.
A paprikás, hagymás pörköltalaphoz adjuk a felkockázott húst, a paprikát, a paradicsomot, a megpucolt és lereszelt fokhagymát, sózzuk, felöntjük a vízzel, és fedő alatt 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
Amikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a rizst, és további 15–20 percig főzzük gyakori kevergetés mellett, hogy le ne égjen, ameddig a rizs beszívja a folyadékot. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kevés vizet.
Amint megfőtt a rizs, az ételt azonnal tálaljuk.
Az élelmi rostok a szervezetben megkötnek egyes káros anyagokat. A barna rizs ötször annyi rostot tartalmaz, mint a fehér.