x

Resztelt borjúmáj petrezselymes főtt burgonyával

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg borjúmáj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet kakukkfű
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 liter marhahúsleves alaplé
  • 1 szál újhagyma
  • étolaj
  • só, bors

Elkészítés

01

A májat felcsíkozzuk, kifejezetten forróra hevített olajban lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

02

A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymákat, ráborítjuk a leforrázott zöldborsót, majd kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük.

03

Tálaláskor vágott újhagymával díszítjük, és petrezselymes burgonyával kínáljuk.

04

Tálaláskor vágott újhagymával díszítjük, és petrezselymes burgonyával kínáljuk.

A borjúmáj nagy előnye, hogy igen kevés munkát ad elkészítőjének, ráadásul pillanatok alatt kész, így a „gyorsan finomat” receptek egyik kedvelt alapanyaga.

megosztás