Összetevők
- 60 dkg borjúmáj
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csipet kakukkfű
- 10 dkg zöldborsó
- 1 liter marhahúsleves alaplé
- 1 szál újhagyma
- étolaj
- só, bors
Elkészítés
01
A májat felcsíkozzuk, kifejezetten forróra hevített olajban lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
02
A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymákat, ráborítjuk a leforrázott zöldborsót, majd kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük.
03
Tálaláskor vágott újhagymával díszítjük, és petrezselymes burgonyával kínáljuk.
04
Tálaláskor vágott újhagymával díszítjük, és petrezselymes burgonyával kínáljuk.
A borjúmáj nagy előnye, hogy igen kevés munkát ad elkészítőjének, ráadásul pillanatok alatt kész, így a „gyorsan finomat” receptek egyik kedvelt alapanyaga.