Rántott húsos szendvics coleslaw-val
Összetevők
A coleslaw salátához:
- 250 g fejes káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- só
- 100 g tejföl
- 80 g majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál porcukor
A rántott húshoz:
- 400 g sertéskaraj
- só, bors
- 80 g finomliszt
- 2 db tojás
- 80 g zsemlemorzsa
- bő étolaj a sütéshez
Az összeállításhoz:
- 4 levél fodros szélű saláta
- 4 db császárzsemle
Elkészítés
01
A káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük, lesózzuk, átkeverjük, majd félrerakjuk.
02
A húst kiklopfoljuk, a hártyánál bevágjuk, hogy ne pöndörödjön fel, majd sózzuk, borsozzuk és a szokásos módon bepanírozzuk. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, majd mehet a kb. 180 fokra előmelegített olajba. Oldalanként kb. 2-2 perc alatt készre sütjük, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük.
03
A káposztát és a hagymát kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a porcukrot.
04
A zsemlék aljába teszünk egy adag coleslaw salátát, majd egy salátalevelet, arra a rántott húst, végül a zsemle tetejével zárjuk a sort.