További engedélyek szükségesek

Rántott húsos szendvics coleslaw-val

Elkészítési idő
20
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A coleslaw salátához:

  • 250 g fejes káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 g tejföl
  • 80 g majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál porcukor

A rántott húshoz:

  • 400 g sertéskaraj
  • só, bors
  • 80 g finomliszt
  • 2 db tojás
  • 80 g zsemlemorzsa
  • étolaj a sütéshez

Az összeállításhoz:

  • 4 levél fodros szélű saláta
  • 4 db császárzsemle

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

A káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük, lesózzuk, átkeverjük, majd félrerakjuk. 

02

A húst kiklopfoljuk, a hártyánál bevágjuk, hogy ne pöndörödjön fel, majd sózzuk, borsozzuk és a szokásos módon bepanírozzuk. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, majd mehet a kb. 180 fokra előmelegített olajba. Oldalanként kb. 2-2 perc alatt készre sütjük, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük. 

03

A káposztát és a hagymát kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a porcukrot. 

04

A zsemlék aljába teszünk egy adag coleslaw salátát, majd egy salátalevelet, arra a rántott húst, végül a zsemle tetejével zárjuk a sort.

megosztás