3465

Pulled pork

Elkészítési idő
360
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A húshoz

  • 2 kg sertéstarja csont nélkül
  • 1 doboz világos sör
  • 50 g barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 fej vöröshagyma reszelve
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál paprika
  • 2 evőkanál étolaj
  • bors

A barbecue szószhoz

  • 125 g ketchup
  • 0.5 fehérbor-, vagy almaecet
  • 6 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál Worcestershire öntet

Elkészítés

A húshoz

01

Ha sütőben dolgozunk, melegítsük elő 150 fokra, a barbecue sütőt pedig 130-ra. 

02

A hagymát reszeljük le, a fokhagymát nyomjuk át egy fokhagymanyomón, majd keverjük össze a húshoz tartozó száraz fűszerekkel, és masszírozzuk bele a tarjába.

03

Egy hússütő tálban hevítsünk közepes tűzön egy kis olajat, majd pirítsuk körbe a húst.

04

Locsoljuk meg a sörrel, majd rakjuk be a húst a barbecue sütőbe, és fedjük le. Ha sütőben készítjük, a tálat fedjük le alufóliával, és úgy tegyük a húst 3 órára a sütőbe. Barbecue-n a hús kb. 3 óra alatt megsül (ellenőrizzük húshőmérővel: a célhőmérséklet 96 Celsius-fok), sütőben a 3 óra után vegyük le az alufóliát és süssük további 2 órán át.

05

Vegyük ki, és pihentessük a húst (kb. 5-6 fokot fog emelkedni a belső hőmérséklete ezalatt is), miközben mi a tál aljára ragadt darabkák segítségével elkészítjük a szószt. 

06

Két villa segítségével tépjük vékony darabokra az omlóra sült húst, és dobjuk egy műanyag tálba. Öntsük rá a barbecue szószt, és keverjük alaposan össze.  Zsemlén, káposztasalátával kínáljuk.

A barbecue szószhoz

01

Tegyük a tálunkat alacsony hőfokon a főzőlapra, majd nyomjuk bele a ketchupot, folyamatosan kavargatva, ügyelve rá, hogy a lesült darabkákat felkavarjuk benne. 

02

Adjuk hozzá az ecetet, a mustárt és a Worcestershire öntetet, majd keverjük addig, míg az állaga egységes nem lesz. Vegyük le a tűzről, rakjuk félre.

megosztás