Pikáns zöldséges szendvicskrémek

Elkészítési idő
5
perc
Elkészítési idő

Összetevők

Céklahumusz

  • 2 db kb. 10 dkg főtt natúr cékla vagy sült natúr cékla meghámozva
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 tk. tahini
  • 1 csipet őrölt római kömény
  • só, bors
  • 2 ek. natúr joghurt

Csípős babhumusz

  • 1 babkonzerv
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1.5 ek. extra szűz olívaolaj
  • kevés citromlé
  • fokhagymapor vagy 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • bors

Guacamole

  • 2 puha avokádó
  • 0.5 citromlé
  • 2 tk.
  • bors
  • 1 db csilipaprika
  • 1 kis csokor koriander

Elkészítés

Céklahumusz

01

A hozzávalókat késes robotgépbe tesszük, majd alacsony fokozaton simára turmixoljuk. Sóval, borssal, ízlés szerint extra római köménnyel ízesítjük.

Csípős babhumusz

01

A babot leszűrjük, majd a többi hozzávalóval együtt késes robotgépbe tesszük. Alacsony fokozaton simára turmixoljuk. Sóval, borssal, ha szükséges, további citromlével ízesítjük.

Guacamole

01

Az avokádót félbevágjuk, a héját lehúzzuk, a magját kiszedjük. Vágódeszkán nagyobb darabokra vágjuk. Elég csak villával összetörni, de aki jobban kedveli a pürés állagot, késes robotgépet is használhat. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a citromlevet. A csilipaprika magját kiszedjük, a húsát apróra vágjuk. Hozzákeverjük az avokádóhoz, majd hozzáadjuk az apróra vágott koriandert is. Lefedve hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Megjegyzés: ne tároljuk sokáig, mert gyorsan megbarnul.  

Jó tudni:

Az avokádó rendszeres fogyasztása mérsékelheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, valamint gyulladáscsökkentő hatású.

megosztás