Pikáns oldalas fóliában sült burgonyával
Összetevők
- 2 kg sertésoldalas
- 4 ek. morgyoróolaj
- 6 ek. szójaszósz
- 4 ek. méz
- 2 ek. Worcestershire szósz
- 6 ek. ketchup
- 1 tk. kakukkfű
- 0.2 dl gin
- só, bors
Elkészítés
01
Az oldalast megmossuk, leszárogatjuk, majd feldaraboljuk.
02
A gin kivételével az összes hozzávalót összekeverjük, lábosba töltjük és felforraljuk. A végén a gint is beleöntjük.
03
A még meleg pácot az oldalasra öntjük, alaposan átforgatjuk, hogy mindenhova jusson belőle.
04
Letakarva, hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük.
05
Másnap grillserpenyőben, többször megforgatva, ropogósra sütjük, miközben a páclével kenegetjük.
06
Köretként fóliában sült burgonyát és friss salátát kínálunk mellé.
Oldalas? Nincs is ennél jobb étel. Hidegen, zsírjában sütve, friss kenyérrel vagy akár így, pikánsan.