wert

Pasta alfredo

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 12 dkg tészta
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 3 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

01

Ha friss tésztát csinálsz, gyúrd homogén gombóccá a lisztet, tojást és sót. Ha van tésztagéped, akkor könnyű a dolgod, ha nincs, akkor marad a nyújtás-formázás (legegyszerűbb feltekerni a kinyújtott, belisztezett tésztát, és szeletekre vágni: kész is a tagliatelle). 

02

Mialatt fő a tészta (a friss 2-3 perc alatt kész is), olvaszd meg a vajat serpenyőben, öntsd hozzá a tejszínt, keverd hozzá a parmezánt és a felaprított petrezselyemzöldet, majd forgasd hozzá a tésztát. Sózni a parmezán sóssága miatt szerintem nem kell, csipet borsot elbír.

megosztás