Parmezános rántott csirke nyári paradicsomsalátával
Összetevők
A csirkéhez:
- 500 g csirkemell
- 100 g finomliszt
- só, bors
- 3 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g parmezán
- bő étolaj a sütéshez
- 300 g passata
- 2 ek. olívaolaj
- 0.5 csokor bazsalikom
- 2 ek. oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g mozzarella
A salátához:
- 300 g koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- 0.5 csokor bazsalikom
- 1.5 ek. balzsamecetkrém
- 1.5 ek. méz
- só, bors
- 2 ek. olívaolaj
Elkészítés
A csirkemelleket kettő vékonyabb szeletre vágjuk és kicsit kiklopfoljuk. A lisztet megsózzuk, a tojást szintén megsózzuk és lazán felverjük, a zsemlemorzsát pedig összekeverjük a lereszelt parmezánnal. A csirkemellszeleteket liszt, tojás és sajtos morzsa sorrendben bepanírozzuk, majd felforrósított bő olajban aranybarnára sütjük és egy tepsibe pakoljuk.
A passatát kikeverjük az olívaolajjal, az aprított bazsalikommal, az oregánóval, a zúzott fokhagymával, valamint sóval, borssal, majd nyakon öntjük vele a husikat és a tetejére pakoljuk a felszeletelt mozzarellát. 230 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton 8-10 percig sütjük, közben pedig elkészítjük a paradicsomsalátát.
Apróra vágjuk a paradicsomot, a lila hagymát és a bazsalikomot, és egy tálban összekeverjük a balzsamecetkrémmel, a mézzel, sóval, borssal és az olívaolajjal. A kész rántott csirkét a friss paradicsomsalival tálaljuk.