További engedélyek szükségesek

Parmezános rántott csirke nyári paradicsomsalátával

Elkészítési idő
35
perc
Elkészítési idő
10
perc
Sütési idő

Összetevők

A csirkéhez:

  • 500 g csirkemell
  • 100 g finomliszt
  • só, bors
  • 3 db tojás
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 100 g parmezán
  • étolaj a sütéshez
  • 300 g passata
  • 2 ek. olívaolaj
  • 0.5 csokor bazsalikom
  • 2 ek. oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g mozzarella

A salátához:

  • 300 g koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 0.5 csokor bazsalikom
  • 1.5 ek. balzsamecetkrém
  • 1.5 ek. méz
  • só, bors
  • 2 ek. olívaolaj

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

A csirkemelleket kettő vékonyabb szeletre vágjuk és kicsit kiklopfoljuk. A lisztet megsózzuk, a tojást szintén megsózzuk és lazán felverjük, a zsemlemorzsát pedig összekeverjük a lereszelt parmezánnal. A csirkemellszeleteket liszt, tojás és sajtos morzsa sorrendben bepanírozzuk, majd felforrósított bő olajban aranybarnára sütjük és egy tepsibe pakoljuk.

02

A passatát kikeverjük az olívaolajjal, az aprított bazsalikommal, az oregánóval, a zúzott fokhagymával, valamint sóval, borssal, majd nyakon öntjük vele a husikat és a tetejére pakoljuk a felszeletelt mozzarellát. 230 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton 8-10 percig sütjük, közben pedig elkészítjük a paradicsomsalátát.

03

Apróra vágjuk a paradicsomot, a lila hagymát és a bazsalikomot, és egy tálban összekeverjük a balzsamecetkrémmel, a mézzel, sóval, borssal és az olívaolajjal. A kész rántott csirkét a friss paradicsomsalival tálaljuk.

megosztás