Padlizsánmártás masnitésztához

Padlizsánmártás masnitésztához

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 1 db padlizsán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg dió
  • 1 evőkanál ecetes lében eltett zöldbors
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 dl vörösbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 40 dkg farfalle tészta
  • 2 db szardellafilé

Elkészítés

01

A padlizsánt kockákra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a dióbelet megvágjuk. Olajon rövid ideig pirítjuk a hagymát, a diót, a fokhagymát és a szardellákat.

02

Összekeverjük a sűrített paradicsommal, rádobjuk a padlizsánkockákat, hozzáadjuk a zöldborsot, ízesítjük cukorral, sóval, fűszerezzük chilivel, borssal, és jól átkeverjük. Felöntjük a vörösborral és puhára pároljuk. Ha nagyon besűrűsödik, vizet öntünk alá. A padlizsán ne főjön szét. 

03

A tésztát az elkészítési útmutató alapján kifőzzük, majd összekeverjük a mártással és a vágott petrezselyemmel.

Tálalás

Tányérokra adagoljuk a tésztát, és sajttal meghintjük.

megosztás