Padlizsánmártás masnitésztához
Összetevők
- 1 db padlizsán
- 3 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg vöröshagyma
- 20 dkg dió
- 1 evőkanál ecetes lében eltett zöldbors
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 dl vörösbor
- 1 csokor petrezselyem
- 40 dkg farfalle tészta
- 2 db szardellafilé
Elkészítés
01
A padlizsánt kockákra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a dióbelet megvágjuk. Olajon rövid ideig pirítjuk a hagymát, a diót, a fokhagymát és a szardellákat.
02
Összekeverjük a sűrített paradicsommal, rádobjuk a padlizsánkockákat, hozzáadjuk a zöldborsot, ízesítjük cukorral, sóval, fűszerezzük chilivel, borssal, és jól átkeverjük. Felöntjük a vörösborral és puhára pároljuk. Ha nagyon besűrűsödik, vizet öntünk alá. A padlizsán ne főjön szét.
03
A tésztát az elkészítési útmutató alapján kifőzzük, majd összekeverjük a mártással és a vágott petrezselyemmel.
Tálalás
Tányérokra adagoljuk a tésztát, és sajttal meghintjük.