Összetevők
- 80 dkg sertéskaraj
- 50 dkg csiperkegomba
- 25 dkg Serrano sonka
- 25 dkg trappista sajt
- 2 db paradicsom
- étolaj
- só, bors
Elkészítés
01
A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon két-két perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk.
02
Kivesszük a serpenyőből, tűzálló tepsibe tesszük, kicsit pihentetjük.
03
A visszamaradt zsiradékon a felaprított gombát megpirítjuk.
04
A sonkaszeleteket a hússzeletekre fektetjük, egyenletesen elosztjuk rajta a gombát, majd ráreszeljük a sajtot.
05
A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, rátesszük a sajtra, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
06
Rizzsel és friss kevert salátával kínáljuk.
Van, aki inkább szárnyasból készíti, mi azonban az ízletes, szaftosabb sertésre esküszünk. Kezdőknek való recept büszkeségre okot adó végeredménnyel.