x

Óvári sertésborda klasszikus recept szerint

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 80 dkg sertéskaraj
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 25 dkg Serrano sonka
  • 25 dkg trappista sajt
  • 2 db paradicsom
  • étolaj
  • só, bors

Elkészítés

01

A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon két-két perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk.

02

Kivesszük a serpenyőből, tűzálló tepsibe tesszük, kicsit pihentetjük.

03

A visszamaradt zsiradékon a felaprított gombát megpirítjuk. 

04

A sonkaszeleteket a hússzeletekre fektetjük, egyenletesen elosztjuk rajta a gombát, majd ráreszeljük a sajtot. 

05

A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, rátesszük a sajtra, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük. 

06

Rizzsel és friss kevert salátával kínáljuk.

Van, aki inkább szárnyasból készíti, mi azonban az ízletes, szaftosabb sertésre esküszünk. Kezdőknek való recept büszkeségre okot adó végeredménnyel.

megosztás