Összetevők
- 60 dkg paprikás császárhús
- 2 dl víz
- citromlé ízlés szerint
- pirospaprika
Elkészítés
A paprikás császárhúst az előkészítés során fűszerezték, további ízesítésre nincs szükség.
A császárhús bőrös részét bevagdaljuk.
Ha azt szeretnénk, hogy nagyon ropogós legyen a bőre, meglocsolhatjuk kevés citromlével, mielőtt egy közepes méretű tepsibe tesszük, és vizet öntünk alá.
Forró, 200 °C-os sütőbe tesszük, 20 percig sütjük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 130-140 °C-ra, így sütjük további 100 percig. Közben, ha szükséges, az elpárolgott pecsenyelét vízzel pótoljuk.
Az elkészült pecsenyét kivesszük a sütőből, negyed órán át pihentetjük, majd kétcentis darabokra szeleteljük fel. Tálalás előtt, a szebb látvány kedvéért megszórhatjuk pirospaprikával.
Köretként párolt lila káposztát javaslunk, de egy szelet kenyérrel is isteni.
Hogy mikor a legfinomabb? Ha a pirítást követően alacsony hőfokon, hosszú ideig sütjük. Így a benne lévő zsírok lassan sülnek ki, aminek köszönhetően porhanyós lesz a hús.