x

Omlósra sütött paprikás császárhús

Elkészítési idő
140
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg paprikás császárhús
  • 2 dl víz
  • citromlé ízlés szerint
  • pirospaprika

Elkészítés

01

A paprikás császárhúst az előkészítés során fűszerezték, további ízesítésre nincs szükség. 

02

A császárhús bőrös részét bevagdaljuk.

03

Ha azt szeretnénk, hogy nagyon ropogós legyen a bőre, meglocsolhatjuk kevés citromlével, mielőtt egy közepes méretű tepsibe tesszük, és vizet öntünk alá. 

04

Forró, 200 °C-os sütőbe tesszük, 20 percig sütjük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 130-140 °C-ra, így sütjük további 100 percig. Közben, ha szükséges, az elpárolgott pecsenyelét vízzel pótoljuk. 

05

Az elkészült pecsenyét kivesszük a sütőből, negyed órán át pihentetjük, majd kétcentis darabokra szeleteljük fel. Tálalás előtt, a szebb látvány kedvéért megszórhatjuk pirospaprikával.

06

Köretként párolt lila káposztát javaslunk, de egy szelet kenyérrel is isteni.

Jó tudni:

Hogy mikor a legfinomabb? Ha a pirítást követően alacsony hőfokon, hosszú ideig sütjük. Így a benne lévő zsírok lassan sülnek ki, aminek köszönhetően porhanyós lesz a hús.

megosztás