Összetevők
- 4 db csirkecomb
- 4 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 20 dkg töltött olajbogyó
- 1 db citrom
- 5 dkg vaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 szál rozmaring
Elkészítés
01
A csirkecombokat megmossuk, leszárogatjuk, majd a forgójuknál kettévágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük, majd serpenyőben, forró olajon körös-körül megpirítjuk. Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit félfőre, az utóbbit csak hosszában félbevágjuk.
02
Egy másik serpenyőben a vajat fölolvasztjuk, a hagymákat beleszórjuk, kevergetve megfuttatjuk, majd a lecsöpögtetett olajbogyót is beleszórjuk.
03
A citrom reszelt héjával és a fölaprított rozmaringgal fűszerezzük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a bort ráöntjük, majd az egészet a megpirított csirkére öntjük. Lefedve, kis lángon együtt addig pároljuk, amíg a hús aranybarna, omlós nem lesz. Köretként párolt rizst kínálunk hozzá.