Olivás csirkecomb

Elkészítési idő
70
perc

Összetevők

  • 4 db csirkecomb
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg töltött olajbogyó
  • 1 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 szál rozmaring

Elkészítés

01

A csirkecombokat megmossuk, leszárogatjuk, majd a forgójuknál kettévágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük, majd serpenyőben, forró olajon körös-körül megpirítjuk. Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit félfőre, az utóbbit csak hosszában félbevágjuk.

02

Egy másik serpenyőben a vajat fölolvasztjuk, a hagymákat beleszórjuk, kevergetve megfuttatjuk, majd a lecsöpögtetett olajbogyót is beleszórjuk.

03

A citrom reszelt héjával és a fölaprított rozmaringgal fűszerezzük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a bort ráöntjük, majd az egészet a megpirított csirkére öntjük. Lefedve, kis lángon együtt addig pároljuk, amíg a hús aranybarna, omlós nem lesz. Köretként párolt rizst kínálunk hozzá.

megosztás