Olasz galuska

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 32 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1.65 g tej
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

01

A lisztet 10 deka vajjal, a tojássárgájával és 1,5 deci tejjel kikeverjük. A többi tejet fölforraljuk, a masszából kis galuskákat szaggatunk bele és megfőzzük.

02

Közben egy tűzálló tálat kivajazunk és a tejből szűrőlapáttal kiemelt galuskát barnacukorral és őrölt fahéjjal megszórva belerétegezzük.

03

Legvégül a maradék vajat a tetejére morzsoljuk, a főzőtejszínnel meglocsoljuk, majd közepesen forró sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a tejszínt magába szívja és szép pirosas lesz. 

Készíthetünk hozzá vaníliás vagy gyümölcsös öntetet.

megosztás