Mustáros töltött pecsenye burgonyapürével
Összetevők
- 60 dkg sertéskaraj
- 10 dkg csirkemáj
- 10 dkg gomba
- 2 ek. olaj
- 3 db zsemle
- 2 db főtt tojás
- 1 kávéskanál majoranna
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- mustár
- tej
- só, bors
Elkészítés
A húst nyolc szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, besózzuk, majd kiolajozott tepsibe egymás mellé fektetjük és megkenjük mustárral.
A töltelékhez a májat és a megtisztított gombát apróra vágjuk, majd olajon kevergetve megpirítjuk. Közben a zsemléket tejbe áztatjuk, kifacsarjuk.
A főtt tojásokat apróra vágjuk, a gombás májjal és a zsemlével összedolgozzuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Ezt követően a masszát hűtőben kihűtjük, hogy később könnyebben dolgozhassunk vele.
Kb. egy óra elteltével a hideg masszát egyenletesen a hússzeletekre halmozzuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük.
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Ha valaki még egy kicsit berzenkedik a májtól, de szeretne közelebbi barátságba kerülni vele, annak bátran ajánljuk ezt a fogást, melyben a máj kevéssé domináns, és csak az íze legjava érvényesül.