x

Mustáros töltött pecsenye burgonyapürével

Elkészítési idő
80
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 10 dkg csirkemáj
  • 10 dkg gomba
  • 2 ek. olaj
  • 3 db zsemle
  • 2 db főtt tojás
  • 1 kávéskanál majoranna
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 db tojás
  • mustár
  • tej
  • só, bors

Elkészítés

01

A húst nyolc szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, besózzuk, majd kiolajozott tepsibe egymás mellé fektetjük és megkenjük mustárral.

02

A töltelékhez a májat és a megtisztított gombát apróra vágjuk, majd olajon kevergetve megpirítjuk. Közben a zsemléket tejbe áztatjuk, kifacsarjuk.

03

A főtt tojásokat apróra vágjuk, a gombás májjal és a zsemlével összedolgozzuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

04

Ezt követően a masszát hűtőben kihűtjük, hogy később könnyebben dolgozhassunk vele. 

05

Kb. egy óra elteltével a hideg masszát egyenletesen a hússzeletekre halmozzuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük.

06

Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Ha valaki még egy kicsit berzenkedik a májtól, de szeretne közelebbi barátságba kerülni vele, annak bátran ajánljuk ezt a fogást, melyben a máj kevéssé domináns, és csak az íze legjava érvényesül.

megosztás