Összetevők
- 3 csomag mozzarella sajt
- 6 db paradicsom
- 1 mokkáskanál só
- 0.5 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 6 evőkanál olívaolaj
- 3 szál bazsalikom
Elkészítés
01
A sajtot leszűrjük, majd kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A paradicsomot megmossuk, leszárogatjuk, majd a szárát kimetsszük, a szemeket a sajthoz hasonlóan fölkarikázzuk.
02
A paradicsom és a sajtkarikákat úgy rakjuk rá 1 nagy vagy 4 közepes tányérra, hogy a szeletek félig takarják egymást. Sóval és borssal (lehetőleg frissen őröljük) meghintjük.
03
A fokhagymát meghámozzuk, majd a gerezdeket présen áttörjük.
04
A petrezselymet fölaprítjuk és a fokhagymával együtt az olívaolajba keverjük. Kiskanállal a paradicsomos sajtra locsoljuk, végül a megmosott bazsalikomleveleket rácsipkedjük. Forró pirítóssal kínáljuk.