123

Mozzarella paradicsommal

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 3 csomag mozzarella sajt
  • 6 db paradicsom
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál bazsalikom

Elkészítés

01

A sajtot leszűrjük, majd kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A paradicsomot megmossuk, leszárogatjuk, majd a szárát kimetsszük, a szemeket a sajthoz hasonlóan fölkarikázzuk.

02

A paradicsom és a sajtkarikákat úgy rakjuk rá 1 nagy vagy 4 közepes tányérra, hogy a szeletek félig takarják egymást. Sóval és borssal (lehetőleg frissen őröljük) meghintjük.

03

A fokhagymát meghámozzuk, majd a gerezdeket présen áttörjük. 

04

A petrezselymet fölaprítjuk és a fokhagymával együtt az olívaolajba keverjük. Kiskanállal a paradicsomos sajtra locsoljuk, végül a megmosott bazsalikomleveleket rácsipkedjük. Forró pirítóssal kínáljuk.

megosztás