Összetevők
A tésztához
- 100 ml étolaj
- 170 g kristálycukor
- 140 g finomliszt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 10 g sütőpor
- 2 db tojás
- 1 mokkáskanál vanília aroma
- 100 ml meleg víz
A tetejére
- 70 ml főzőtejszín
- 80 g étcsokoládé
- 3 ek. csokidara
Elkészítés
01
A tésztához az olajat kimérjük egy tálba, majd mehet hozzá a cukor, a liszt, a só, a sütőpor, a kakaópor, a tojások és a vaníliaaroma. Habverővel átkeverjük az alapot, majd fellazítjuk a vízzel.
Mikrózható sütőtálba simítjuk a masszát, és berakjuk a mikrohullámú sütőbe 600-630 W-on 8-9 percre, majd hagyjuk kihűlni.
02
A krémhez a tejszínt egy mikrózható kis tálkában felforrósítjuk 1-2 perc alatt, beletördeljük az étcsokit, majd ha felolvadt, homogénre keverjük a krémet, és a kihűlt sütire kenjük. Megszórjuk a tetejét csokidarával, és hűtőbe rakjuk kb. 20 percre, hogy megdermedjen a krém. Ezután éles késsel szeleteljük.