További engedélyek szükségesek

Mikrós csokitorta

Elkészítési idő
15
perc
Elkészítési idő
10
perc
Sütési idő

Összetevők

A tésztához

  • 100 ml étolaj
  • 170 g kristálycukor
  • 140 g finomliszt
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 10 g sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 mokkáskanál vanília aroma
  • 100 ml meleg víz

A tetejére

  • 70 ml főzőtejszín
  • 80 g étcsokoládé
  • 3 ek. csokidara

Elkészítés

01

A tésztához az olajat kimérjük egy tálba, majd mehet hozzá a cukor, a liszt, a só, a sütőpor, a kakaópor, a tojások és a vaníliaaroma. Habverővel átkeverjük az alapot, majd fellazítjuk a vízzel.

Mikrózható sütőtálba simítjuk a masszát, és berakjuk a mikrohullámú sütőbe 600-630 W-on 8-9 percre, majd hagyjuk kihűlni.

02

A krémhez a tejszínt egy mikrózható kis tálkában felforrósítjuk 1-2 perc alatt, beletördeljük az étcsokit, majd ha felolvadt, homogénre keverjük a krémet, és a kihűlt sütire kenjük. Megszórjuk a tetejét csokidarával, és hűtőbe rakjuk kb. 20 percre, hogy megdermedjen a krém. Ezután éles késsel szeleteljük.

megosztás