Mexikói tortilla hot dog
Összetevők
1 adag = 2 tortillatekercs
A sajtszószhoz:
- 180 g szeletelt cheddar sajt
- 50 ml tej
- 1 tk. vaj
- 1 tk. mexikói fűszerkeverék
Az összeállításhoz:
- 2 pár virsli
- 4 db kukoricalisztes tortilla
- 1 csokor petrezselyem
- 1 mk füstölt fűszerpaprika
- 4 ek. konzerv kukorica
- 1 ek. savanyított jalapeno karika
- 150 g szeletelt gouda sajt
Elkészítés
01
A virsliket bő vízben, forrástól számítva 1 perc alatt kifőzzük és a vízben hagyjuk, hogy ne hűljenek ki.
02
A sajtszószhoz a sajtot, a tejet és a vajat egy tálba tesszük, kb. 1,5 percre berakjuk a mikróba, majd kivesszük, átkeverjük és ha szükséges (mert esetleg nem olvadt fel teljesen a sajt), akkor visszarakjuk a mikróba. Miután a sajt teljesen elolvadt, hozzákeverjük a fűszerkeveréket.
03
A tortillalapokat megkenjük a sajtszósszal, aztán megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, fűszerpaprikával, kukoricával és jalapenóval. A virsliket becsomagoljuk a szeletelt gouda sajtba, majd belerakjuk a tortillába, amit szorosan feltekerünk.
04
Egy forró, száraz serpenyőben oldalanként fél perc alatt körbepirítjuk, és tálalhatjuk is.