További engedélyek szükségesek

Mexikói tortilla hot dog

Elkészítési idő
25
perc
Elkészítési idő

Összetevők

1 adag = 2 tortillatekercs

A sajtszószhoz:

  • 180 g szeletelt cheddar sajt
  • 50 ml tej
  • 1 tk. vaj
  • 1 tk. mexikói fűszerkeverék

Az összeállításhoz:

  • 2 pár virsli
  • 4 db kukoricalisztes tortilla
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 mk füstölt fűszerpaprika
  • 4 ek. konzerv kukorica
  • 1 ek. savanyított jalapeno karika
  • 150 g szeletelt gouda sajt

Elkészítés

01

A virsliket bő vízben, forrástól számítva 1 perc alatt kifőzzük és a vízben hagyjuk, hogy ne hűljenek ki. 

02

A sajtszószhoz a sajtot, a tejet és a vajat egy tálba tesszük, kb. 1,5 percre berakjuk a mikróba, majd kivesszük, átkeverjük és ha szükséges (mert esetleg nem olvadt fel teljesen a sajt), akkor visszarakjuk a mikróba. Miután a sajt teljesen elolvadt, hozzákeverjük a fűszerkeveréket. 

03

A tortillalapokat megkenjük a sajtszósszal, aztán megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, fűszerpaprikával, kukoricával és jalapenóval. A virsliket becsomagoljuk a szeletelt gouda sajtba, majd belerakjuk a tortillába, amit szorosan feltekerünk.

04

Egy forró, száraz serpenyőben oldalanként fél perc alatt körbepirítjuk, és tálalhatjuk is.

megosztás