Mexikói lazacnyársak mangósalsával

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő
10
perc
Sütési idő
30
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 2 szelet lazac bőr nélkül
  • 1 ek. extra szűz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott tk. pirospaprika
  • só, bors
  • 1 ek. extra szűz
  • nyársak

A salsához

  • 1 db avokádó
  • 3 szál újhagyma
  • 1 db pirospaprika
  • 1 db mangó
  • 1 kis csokor koriander
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 db csilipaprika
  • 1 db citrom leve
  • 2 tk. extra szűz

Elkészítés

01

A lazacot megmossuk, szárazra töröljük, és egyforma méretű kockákra vágjuk. Az olajat, a paprikát, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát egy kisebb tálban összekeverjük. Beleforgatjuk a lazackockákat, és 30 percre hűtőbe tesszük.

02

Közben elkészítjük a salsát: a mangót megmossuk, a héját lehúzzuk, a húsát kisebb kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, majd azt is kisebb kockákra vágjuk. Az avokádót félbevágjuk, a magját kivesszük, a húsát egy kanállal kiszedjük, kockákra vágjuk. Azonnal meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Apróra vágjuk a csilipaprikát is. Az egészet megsózzuk, ráöntjük az olajat, összekeverjük, és lefedve tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

03

A nyársakat elővesszük, majd felszúrjuk rájuk a lazackockákat. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és rátesszük a nyársakat. Minden oldalon kb. 2 percig sütjük, hogy belül is átsüljenek. Melegen, a salsával együtt tálaljuk. 

Jó tudni:

Az extra szűz olívaolaj kizárólag préseléssel készül, mindenféle kémiai eljárás nélkül. Esszenciális zsírsavakban rendkívül gazdag, felhasználása hidegen ajánlott.

megosztás