Mediterrán töltött padlizsán

Elkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 2 db padlizsán
  • 50 ml olívaolaj
  • 100 g lilahagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk. fokhagyma-granulátum
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 100 ml víz
  • 1 tk. oregánó
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1 tk. majoranna
  • 280 g grillezett paprika napraforgóolajban
  • 150 g zöld magozott olajbogyó sós lében
  • 150 g fetasajt

Elkészítés

01

A padlizsánokat félbevágjuk, és egy késsel kivájjuk a közepüket.

Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolaj felét, és hozzáadjuk a nagyobb, kb. 0,5 cm-es kockákra vágott lila hagymát, valamint a durvára vágott padlizsánt, amit kivájtunk.

A nagyjából 1 cm-es kockára vágott paradicsomot is hozzáadjuk, sózzuk, majd mehet bele a sűrített paradicsom.

02

Felöntjük a vízzel, és ízesítjük a fokhagyma-granulátummal, az oregánóval, a bazsalikommal és a majoránnával.

Közepesen erős hőfokon kb. 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a grillezett paprikát, és a félbevágott olajbogyót is. Kb. 1 perc alatt összemelegítjük, és belemorzsoljuk a feta ⅔ részét. 

03

Meglocsoljuk az olívaolajjal a padlizsánok belsejét, sózzuk, belekanalazzuk a ragut és a maradék sajtot a tetejére morzsoljuk.

Betesszük a 160 fokos sütőbe kb. 10 percre, majd 200 fokra emeljük a hőfokot és további kb. 10 perc alatt megpirítjuk a tetejét. 

megosztás