Összetevők
- 2 db padlizsán
- 50 ml olívaolaj
- 100 g lilahagyma
- só
- 1 db paradicsom
- 1 tk. fokhagyma-granulátum
- 1 ek. sűrített paradicsom
- 100 ml víz
- 1 tk. oregánó
- 1 tk. bazsalikom
- 1 tk. majoranna
- 280 g grillezett paprika napraforgóolajban
- 150 g zöld magozott olajbogyó sós lében
- 150 g fetasajt
Elkészítés
A padlizsánokat félbevágjuk, és egy késsel kivájjuk a közepüket.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolaj felét, és hozzáadjuk a nagyobb, kb. 0,5 cm-es kockákra vágott lila hagymát, valamint a durvára vágott padlizsánt, amit kivájtunk.
A nagyjából 1 cm-es kockára vágott paradicsomot is hozzáadjuk, sózzuk, majd mehet bele a sűrített paradicsom.
Felöntjük a vízzel, és ízesítjük a fokhagyma-granulátummal, az oregánóval, a bazsalikommal és a majoránnával.
Közepesen erős hőfokon kb. 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a grillezett paprikát, és a félbevágott olajbogyót is. Kb. 1 perc alatt összemelegítjük, és belemorzsoljuk a feta ⅔ részét.
Meglocsoljuk az olívaolajjal a padlizsánok belsejét, sózzuk, belekanalazzuk a ragut és a maradék sajtot a tetejére morzsoljuk.
Betesszük a 160 fokos sütőbe kb. 10 percre, majd 200 fokra emeljük a hőfokot és további kb. 10 perc alatt megpirítjuk a tetejét.