Összetevők
- 4 szelet sertéskaraj
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 dl olaj
- 30 dkg burgonya
- 3 db tojás
- 4 ek. liszt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl tejföl
- só, bors
Elkészítés
A hússzeleteket megmossuk, leszárogatjuk, majd vékonyra klopfoljuk, a szélüket pedig több helyen bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjanak össze. Ezután enyhén megborsozzuk, és tálba fektetjük.
Négy gerezd zúzott fokhagymát az olajjal összekeverünk, majd a húsra öntjük. Fontos, hogy az olaj a hússzeleteket légmentesen befedje. Letakarva, hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük.
Másnap a bundázáshoz a burgonyát megtisztítjuk, durvára reszeljük, és egy keverőtálba szórjuk, ahol kiengedi a levét, melyet nem kell leöntenünk.
A tojásokat beleütjük, és a lisztet hozzáadjuk. Négy gerezd zúzott fokhagymával, borssal, felaprított petrezselyemmel ízesítjük, és jól összedolgozzuk. Ha lágy lenne, kevés liszttel sűríthetjük.
A hússzeleteket az olajból kivesszük, jól lecsöpögtetjük, majd egyen - ként a lisztbe és a burgonyamasszába forgatjuk.
Felmelegített, olajjal megkent flekkensütő lapon többször megforgatva szép pirosra sütjük.
Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és nagyon finom frissensült. Ha zsírban kérgesre-ropogósra sült krumplival tálaljuk, a siker garantált.