x

Mátrai borzas fokhagymás tejföllel

Elkészítési idő
50
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • 30 dkg burgonya
  • 3 db tojás
  • 4 ek. liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés

01

A hússzeleteket megmossuk, leszárogatjuk, majd vékonyra klopfoljuk, a szélüket pedig több helyen bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjanak össze. Ezután enyhén megborsozzuk, és tálba fektetjük.

02

Négy gerezd zúzott fokhagymát az olajjal összekeverünk, majd a húsra öntjük. Fontos, hogy az olaj a hússzeleteket légmentesen befedje. Letakarva, hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük.

03

Másnap a bundázáshoz a burgonyát megtisztítjuk, durvára reszeljük, és egy keverőtálba szórjuk, ahol kiengedi a levét, melyet nem kell leöntenünk. 

04

A tojásokat beleütjük, és a lisztet hozzáadjuk. Négy gerezd zúzott fokhagymával, borssal, felaprított petrezselyemmel ízesítjük, és jól összedolgozzuk. Ha lágy lenne, kevés liszttel sűríthetjük.

05

A hússzeleteket az olajból kivesszük, jól lecsöpögtetjük, majd egyen - ként a lisztbe és a burgonyamasszába forgatjuk. 

06

Felmelegített, olajjal megkent flekkensütő lapon többször megforgatva szép pirosra sütjük.

07

Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és nagyon finom frissensült. Ha zsírban kérgesre-ropogósra sült krumplival tálaljuk, a siker garantált.

megosztás