Marharostélyos - zeller steak vaníliás-chilis zellerkrémmel, rukkolával

Elkészítési idő
140
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 800 g marha rostélyos steak
  • 700 g zeller (kockázva a krémhez)
  • 300 g zeller (egészben a steak-hez)
  • 1 rúd vanília
  • 1 db chili
  • ízlés szerint só, bors
  • 50 ml citromlé
  • 100 ml pomace olívaolaj
  • 50 g parmezán sajt
  • 1 db salottahagyma
  • 100 g tejszín
  • 50 g vaj
  • 5 g friss kakukkfű
  • 5 g friss rozmaring
  • 50 ml extra szűz olivaolaj
  • 50 g földimogyoró

Elkészítés

01

Melegítsünk fel egy serpenyőt, majd a szobahőmérsékletű húst kérgezzük meg, és 180 °-os sütőben 10 perc alatt süssük közepesre.

Egy alumíniumfóliára helyezzünk egy zsírpapírt, arra pedig a gondosan megtisztított zellert. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, valamint a rozmaringot, és locsoljuk meg az extra szűz olívaolajjal.

Csomagoljuk be a zellert a fóliába, majd sütőben 2 órán keresztül süssük puhára.

02

Amíg a sütőben van, a maradék meghámozott zellert vágjuk 2 cm-es kockákra, öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi.

Főzzük fedő alatt vajpuhára, majd helyezzük egy turmixgépbe, adjuk hozzá a tejszínt és a vajat. Kaparjuk ki a vaníliarúd belsejét, és tetszés szerint adjunk hozzá chilit.

Turmixoljuk selymes állagúra, majd szűrjük át a krémet.

03

A Pomace olívaolajat keverjük ki a citromlével, majd öntsük a rukkolára. Ízesítsük sóval, borssal, szeletelt parmezán sajttal, adjuk hozzá a finomra vágott salotta hagymát.

Tálaláskor a steaket ízesítsük földimogyoróval.

megosztás